Men de fleste danskere har det til fælles, at de ikke lever op til Fødevarestyrelsens anbefalinger om at spise 200-300 gram fisk om ugen. Nu lanceres en ny kampagne, der har til formål at få danskernes til at bruge fisk i deres kendte hverdagsretter.
Kampagnen "Prøv med fisk" er budskabet i Fiskebranchens nye kampagne, der får støtte fra EU og Fødevareministeriet. Kampagnen har til formål at øge danskernes indtag af fisk, da undersøgelser fra YouGov om danskernes madvaner fortsat afslører, at fiskeretter fravælges til fordel for retter såsom pizza, lasagne og frikadeller med kød.
- Vores undersøgelser viser, at kun 13 procent af danskerne overvejer fisk, når de køber ind til aftensmaden, og kun 16 procent spiser fisk to gange om ugen, hvorimod 88 procent eksempelvis spiser oksekød to gange om ugen. Til trods for, at fisken er så sund og velsmagende en råvare, er den altså ikke top of mind hos danskerne, og det vil vi ændre," siger Niels Wichmann, formand for Fiskebranchen.
Budskabet, som danskerne vil møde de kommende uger, vil dermed være, at fisk også kan fungere i danskernes hverdagsretter, som de ellers plejer at tilberede med kød.
Vi spiser alt for lidt fisk
Udgivet i MadFRISK FISK: Københavnske familier spiser næsten dobbelt så ofte fisk som nordjyske familier, og jo ældre man bliver, jo oftere spiser man fisk.
Senest fra Redaktion
Skriv en kommentar
Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.