Kultur og underholdning

Af journalist: Aage Krogsdam

 

Der var højt humør, da Lisbet Dahl, Andreas Bo, Linda P, Nicolai Jørgensen, Carsten Svendsen og kapelmester James Price havde første mødegang på Tivolirevyen i Glassalen i Tivoli, der har premiere den 1. juni.

Sponsoreret indhold

Der er intet så skønt som naturen. Derfor er det også en god idé at bruge en stor del af din fritid ude i naturen. Det kan du blandt andet gøre ved at tage på camping. På den måde overnatter du nemlig ude i naturen. Når du vågner, er du derfor allerede ude i skønne naturomgivelser. Det er en fantastisk måde at starte dagen på, og det giver dig rig mulighed for at bruge resten af dagen på at udforske lokalområdet.

I Danmark findes der flere forskellige steder, hvor du kan campere i den skønne natur. Blandt andet kan du vælge at tage på Vadehavscamping. Her kan du besøge de famøse vadehavsstier og stille dig ud med fødderne i vadehavet. Det er et oplagt valg til dig, der elsker vand og hav. Du kan læse mere om campingpladsen ved at følge linket: https://vadehavscamping.dk/da/camping/

Tid til at komme ned i gear

Hvis du har en travl hverdag med mange gøremål, er det vigtigt, at du også afsætter tid til at komme ned i gear igen. Det kan du i hvert fald komme på Vadehavscamping. Her finder du både ro, albuerum og skøn natur.

På campingpladsen vil du opleve en stilhed, som du ikke finder mange andre steder. Hvis du derfor trænger til rolige omgivelser uden larm, stress og jag, er Vadehavscamping helt klart det rette valg for dig.

Lækre faciliteter

Selvom formålet med camping ofte er at komme tættere på naturen, er der nu engang ikke noget som moderne komfort. Derfor foretrækker mange mennesker også lækre faciliteter, når de skal campere. Dem bliver du bestemt heller ikke snydt for hos Vadehavscamping.

På campingpladsen finder du blandt andet toiletter, badeværelser og sågar Wi-Fi. Derfor skal du bestemt ikke gå på kompromis med din levestandard, bare fordi du gerne vil på camping.

Når du gerne vil lave mad, findes der også et stort overdækket grillområde. Her kan du også falde i snak med andre campister og bare nyde selskabet i de skønne omgivelser.

Hvis du ikke vil campere

Hvis du ikke ejer en campingvogn eller autocamper, har du stadig mulighed for at besøge Vadehavscamping. Pladsen råder nemlig også over seks hyggelige træhytter, hvor du kan både spise og sove.

Sponsoreret indhold

Det er over otte måneder siden, Mette Frederiksen for første gang gik på talerstolen med corona-restriktioner. På daværende tidspunkt anede man ikke, hvor længe situationen skulle stå på. Der er vidst ikke så meget tvivl længere, corona kommer til at påvirke vores liv en god rum tid endnu. Dette betyder også, at vi ikke kan være så sociale, som vi plejer at være, og de fleste af os spenderer noget mere tid i vores hjem.

Derfor ser vi også flere og flere danskere, som begynder at dyrke nye hobbyer, som egner sig godt til hjemmet. Denne tendens ses bestemt også inden for musikkens verden, hvor rigtig mange i disse dage ønsker guitarundervisning, klaverundervisning og undervisning i musikproduktion.

 

Online-undervisning stormer frem

Når vi bliver anbefalet at mødes med færre mennesker, så satte det naturligvis også en dæmper for musikundervisning, men heldigvis omstilte underviserne sig hurtigt til at tilbyde online-lektioner, så de mange nyudklækkede musikelever ikke skulle overlades helt til dem selv.

Det faktum, at danskere generelt er blevet mere trænede i videomøder gennem værktøjer som Zoom, GoToMeeting, Microsoft Teams og Google Meet, har gjort, at folk har taget væsentlig bedre imod idéen omkring at blive undervist online i musik.

 

Sådan kommer du i gang med musikken under corona

Hvis du sidder og drømmer om at kunne spille et instrument, så får du her et par gode råd til, hvordan du kan komme godt i gang hjemmefra - og dermed på en måde der er nem, online og (ikke mindst) corona-venlig.

 

1) Køb instrumentet

Umiddelbart et ret åbenlyst råd, men dette er blot for at slå fast med syvtommersøm, at du er nødt til at have dit eget instrument derhjemme. Har du et klaver stående dine forældre, så er det ikke nok - for det skal være i dit eget hjem, så du kan øve filligt hver dag.

 

2) Find et begynderkursus på Udemy

Man kan ofte finde et rimelig billigt begynderkursus i sit instrument på Udemy, og det kan være en rigtig god måde at få “the basics” ind under huden.

 

3) Læs lidt musikteori

Du behøves ikke være en ekspert i teori, før du kan lave fed musik, men det er meget godt at forstå det grundlæggende - fordi en grundlæggende musikforståelse vil gøre det lettere for dig at forstå, hvordan forskellige numre/stykker er bygget op. Her findes der musikipedia.dk, som er et kæmpe kartotek med musikteori på dansk.

4) Find gode videoer på YouTube

Der findes mange kanaler (både danske og engelske), hvor man kan lære alt fra at spille guitar til at producerer musik på computeren. Find eventuelt et par kanaler, som kan lære dig endnu mere og give nogle gode konkrete guides til, hvordna man spiller forskellige numre/stykker.

 

5) Find en online-underviser

Når du er kommet et stykke med de fire første råd, så vil du formentlig møde en periode, hvor du får brug for sparring. Det kan være, der er nogle ting, som du ikke helt kan få til at spille, som de skal, og her vil en musikunderviser kunne pege på, hvor du har behov for at arbejde mest med dine færdigheder.

Tekst: Journalist Aage Krogsdam / Fotos: Aage Krogsdam og Hotel Kolding Fjord.

Hotel Kolding Fjord benyttede nedlukningen i marts som følge af COVID-19 til at fremskynde en renoveringsplan til 15. millioner kroner. Den gik ud på at renovere 110 badeværelser og lægge nye gulvtæpper på omkring 6500 kvadratmeter på hotellet. Det fortæller administrerende direktør på det firestjernede hotel ved Kolding fjord, Peder J. Madsen og fortsætter: 

Tekst: journalist Aage Krogsdam / Fotos: Aage Krogsdam og Koldinghus.

 

Magien og fantasien er den røde tråd i modedesigneren Jim Lyngvilds levende og anderledes udstilling på Koldinghus om den danske kongerække fra vikingetiden og frem til vor tid. Gennem fotos og tableauer har han med portrætfotos levendegjort Danmarkshistoriens konger og dronninger på en måde, hvor vi ser personerne som mennesker af kød og blod med følelser og drømme.

Tekst og foto: Journalist Aage Krogsdam

Den Kongelige Systue på Koldinghus: For snart 11 år siden fik Den Kongelige Systue på Museet på Koldinghus sin egen sy-gruppe, der består af cirka 40 frivillige, der har interesse i at sy historiske dragter. I efteråret 2009 efterlyste museet frivillige i de lokale medier. Interessen var overvældende, og mere end 50 personer meldte sig, og allerede året efter var mange af de frivillige i gang med at sy dragter.

Tekst og foto: Journalist Aage Krogsdam

Den verdenskendte danske arkitekt og møbeldesigner Arne Jakobsen har i øjeblikket sin egen udstilling på Trapholt Museum i Kolding. Udstillingen er bestemt et besøg værd.

Med hjælp fra regeringens sommerpakke kan koncertrækken "Sommer i Haveselskabet" nu tilbyde 50 procent rabat på alle billetter til deres sommerkoncerter. Billetsalget til halv pris går i gang kl 10.00 i dag.

Sponsoreret indhold

De fleste elsker musik, og lige så mange elsker at konkurrere. En kombination af disse to er en stensikker vinder, og Eurovision Song Contest, også kendt i Danmark som Melodi Grand Prix, har da også været et samlingspunkt for utallige familier rundt om i Europa siden det startede i 1956. I år er det dog desværre aflyst på grund af Corona pandemien, der hærger det meste af verden i øjeblikket.

 

Det Europæiske Melodi Grand Prix skulle have været afholdt i Rotterdam den 16. maj, og foreløbigt er planen stadig at Rotterdam afholder MGP i 2021. Hvad Danmark og andre lande gør ved aflysningen, ved ingen endnu. Hvis vi kigger på bet365 bonus kode, stod Island, Litauen og Bulgarien som favoritterne til at vinde det Europæiske Melodi Grand Prix. Det er dog langt fra sikkert, at favorit feltet ser ligesådan ud som i år, da det er bestemt, at ingen af landene må optræde med de samme sange der har vundet årets nationale Melodi Grand Prix.

 

Det er første gang siden 1956 at Eurovision Song Contest ikke bliver afholdt, og Jan Lundme siger om aflysningen: “Det er selvfølgelig super ærgerligt - også for Ben & Tan, der skulle have været afsted for at forsvare de danske farver i år. Men jeg tror, at alle kan se, at det er den rigtige beslutning”. Netop Ben og Tan står med en usikker fremtid, da det ikke er afgjort, om det er dem der bliver sendt afsted i 2021, eller om der bliver afholdt et nyt Dansk Melodi Grand Prix i foråret 2021. “Jeg er virkelig ked af det. Det er så ærgerligt, og vi aner ikke, hvad der kommer til at ske nu. De taler om, at Eurovision skal afholdes i Rotterdam næste år, men vi ved ikke, om vi får lov at optræde, eller Danmark sender nogle andre” siger Tan om aflysningen. Hvis de får lov at optræde til Eurovision 2021, vil det være med en anden sang.

 

Sidste års vinder, Duncan Laurence, har været på Twitter og skrive om aflysningen: “Tiden er nu inde til at fokusere på os selv, og vigtigere, på vores helbred. Bliv på den sikre side. Gør, hvad du føler for: Del historier, tag dine elskede, venner og familie, lad dem vide, at selv om verden er blevet en lille smule mere skræmmende, så er kærlighed stadig svaret.” 

 

Duncan Laurence skulle ellers have optrådt med sidste års vindersang, Arcade. Det kommer han selvsagt ikke til i år, med aflysningen.

Tekst og fotos: journalist Aage Krogsdam

Julemarkeder skyder op overalt i landet i disse år - og ikke mindst netop nu. Men ét julemarked synes at skille sig ud fra de mere traditionelle, og det finder du i nærheden af Holbæk i Andelslandsbyen Nyvang. I søndags besøgte jeg landsbyen, og det var en helt speciel oplevelse og en lang vandring ad mindernes boulevard.

Den 6. - 27. oktober bliver Legoland traditionen tro forvandlet til en (u)hyggelig forlystelsespark. Græskar, edderkopper og tusindvis af lys i parken skaber en helt særlig Halloween stemning, og ved tusmørke kommer Lego-spøgelserne frem med det nye Lego Hidden Side, hvor børn og voksne bliver spøgelsesjægere.

24-timers Le Mans er verdens mest berømte motorløb. Det er også rejsemål for tusindvis af danske motorsportsfans. Og så sent som i fjor scorede den danske Porsche fabrikskører, Michael Christensen, sejren i det klassiske langdistanceløb i klassen for de højpotente GT-racerbiler, mens Toyota vandt løbet totalt.

Et populært sted at holde julefrokost i Odense er i City Bowlings lokaler. For City Bowling samler nemlig det bedste af verdener: Du får både lækker mad serveret i restauranten, men bowlingcentret byder også på rig mulighed for at muntre sig med sjove aktiviteter som bowling og klassiske arkademaskiner.

Og efter man har fornøjet sig med den gode mad og en lille smule bowling, så har man den fordel, at City Bowling allerede ligger midt i centrum. Der er derfor ikke langt at gå, hvis man vil fortsætte festen i Odenses natteliv.

Spis de klassiske juleretter i julebuffeten

Hos City Bowling er du garanteret god mad, hver gang du besøger bowlingcentret. City Bowling har nemlig deres helt egen køkkenchef, som altid sørger for, at du får serveret perfekt tilberedt mad af friske råvarer. I juleperioden er julebuffet en stor favorit blandt gæster, og det er også helt forståeligt med alle de lækkerier, som menuen byder på.

Når du vælger julebuffeten til dit selskab, vil du blive serveret alt, som man kan forvente af et traditionelt julebord. Buffeten starter med serveringen af kolde og lune retter, heriblandt kryddersild med løg og kapers og lune fiskefileter med citron og remoulade.

Efter I har nydt de kolde og lune retter, kommer de varme retter på bordet. De varme retter består blandt andet af genkendelige klassikere som ribbensteg med sprød svær og rødkål, andebryst med svesker og æbler og rosastegt okse striploin med skysovs.

Der vil naturligvis også blive serveret lækkert tilbehør for eksempel flødekartofler, rugbrød, flutes og diverse salater og saucer. Og så er der heller intet julebord uden den traditionelle ris a la mande, som selvfølgelig serveres med kirsebærsauce.

Udvid festen med en sjov omgang bowling

Har man lyst til at peppe festen op med lidt bowling, er der også rig mulighed for dette. I weekenden bliver der altid afholdt Party Bowling om aftenen, og i julesæsonen er der mange julefrokostgæster, som vælger at deltage i herlighederne.

Party Bowling er bowling, som foregår i dæmpet lys og på neonoplyste baner. Under Party Bowling er der ekstra gode tilbud på alkohol, så hvis ikke man allerede har fået gang i festen, så har man rig mulighed for det nu.

Det er også muligt at vinde gratis shots til selskabets – her skal man bare holde øje med, om det er en rød kegle, der står forrest på banen. Er der en rød kegle, og laver du en strike, så er shots til din bane på husets regning. Så bliver det ikke nemmere at holde gang i festen.

Fest videre inde i Odense 

City Bowling ligger centralt i Odense og kun få minutters gang fra den nærmeste bar. Har I derfor endnu ikke lyst til at sige farvel og tak for i aften, når City Bowling lukker og slukker kl. 01:00, så kan I bare fortsætte festen inde i Odense by. I behøver ikke engang bestille taxi, for man sagtens gå ind til byen, også selv om man allerede har festet godt og grundigt.

Det verdensberømte 'Skissernas Museum – Museum of Artistic Process and Public Art', som ligger i Lund, har netop modtaget den fine pris for at være årets svenske museum 'Museum of the Year 2019'.