Cykelruterne tager over i Sverige

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Sikre og smukke cykelruter er noget, svenskerne har specialiseret sig i. På fire år er to store cykelruter åbnet, og nu er det allerede blevet tid til at åbne en tredje. Den 3. juni, som også er international cykeldag, åbner den nye, nationale cykelrute ved navn Sydkustleden. Den nye cykelrute består af seks etaper og i alt 260 kilometer cykelsti. De to andre cykelruter i Sverige, Kattegatleden og Sydostleden, er allerede godt besøgte.

Den nye, sydsvenske cykelrute langs kysten, Sydkustleden, fejres med en cykelfest i to dage, og alle på jernhest kan være med. Der vil være arrangerede cykeletaper og fejringsbegivenheder undervejs allerede den 2. juni. Cykelruten, som er asfalteret det meste af vejen, vil forbinde de øvrige nyere cykelruter, Sydostleden, den sydøst-vendte cykelrute, som går fra Växjö til Simrishamn, med Kattegattleden, som strækker sig fra Helsingborg til Gøteborg.

Tilsammen tilbyder de tre cykelruter 900 kilometer afmærkede cykelruter, der alt i alt giver en god mulighed for både national og international cykling, og hvor den smukke kystlinje i den grønne Skåne-region kan indsnuses med alle sanser, samtidig med at lårmusklerne kommer lidt på arbejde.

Solbadning og lokale kroer undervejs

Langs den nye cykelrute kan man blandt andet solbade på Sveriges smukke strande, opleve historiske og naturskønne omgivelser, nyde middage på lokale kroer og restauranter og også besøge de pulserende byer, Malmø og Helsingborg. Eller besøge de hyggelige gamle danske byer Ystad og Simrishamn.

"International cykelturisme er et vigtigt indsatsområde for Skåne. Man opfatter cykelturisme som en national vækstmotor, fordi flere og flere turister ønsker en aktiv, naturnær ferie. Sydkustleden kan sammen med de to andre cykelruter danne basis for en sådan ferie, hvad enten man vil på en dagstur eller cykle rundt i en uges tid, og både børn og voksne kan være med, da sikkerheden er høj", siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Fælles for de tre cykelruter er, at de ligger naturskønt, de slanger sig gennem skov og ved mark, de er tydeligt afmærket, så det er nemt at følge ruten, de er gode og trafiksikre at cykle på, og så er de tre vigtige cykel-årer altså nu forbundet, så en stor del af Skåne er dækket cykelmæssigt.

Region Skåne er ansvarlig for at drive udviklingen af Sydkustleden i fællesskab med kommunerne. Det gælder infrastrukturen men også destinationens udvikling af markedsføringen af cykelruten.

De andre cykelruter i Skåne

Kattegatleden

Kattegatleden åbnede 2015 som Sveriges første nationale cykelrute og slanger sig mellem Helsingborg i syd og Gøteborg i nord, hele vejen igennem Halland, med størsteparten af ruten asfalteret. Man kan køre den længde og etape, man ønsker, og man kan starte på ruten, hvor man finder den mest spektakulær eller interessant. Ruten er totalt 395 km lang.

Mange af rutens kilometer går langs med den smukke vestkyst og gennem byerne Helsingborg, Höganäs, Ängelholm, Båstad, Laholm, Halmstad, Falkenberg, Varberg, Kungsbacka og Gøteborg. Cykelryttere skal blot følge røde og hvide skilte med nummer 1 påtrykt, hvorved man forbliver på den pittoreske rute.

Kattegatleden giver en række store - og små – oplevelser ud over cykelturen. Et fantastisk kystlandskab med nærhed til smukke sandstrande og fine udsigtspunkter er bl.a. det, man kan glæde sig til. Herudover passerer man igennem maleriske, små, gamle fiskerlandsbyer og hyggelige byer. I løbet af turen vil man også runde flere historiske steder, som kan være interessante at studere.

Sydostleden

Sydostleden snor sig de 270 km fra Växjö i Småland til Simrishamn i Skåne og åbnede 2016. Ruten går fra Växjö mod søen Åsnen, som er udpeget til Sveriges nye nationalpark. Herefter cykler man ad små landeveje i Småland og igennem dybe skove og forbi de traditionelle, røde gårde. Vil man fiske i en af de bedste fiskesøer i Sverige, kan snøren kastes ud ved Mörrum Kronolaxfiske.

Herefter passeres Kristianstads Vattenrike, som er et beskyttet vådområde med et rigt fugleliv og mange fiskearter. Siden 2006 har vandriget været et UNESCO-beskyttet biosfærereservat, som således også kan nydes fra sadlen. Man passerer kridhvide strande og foranderlige klitlandskaber ved Ålakusten i Åhus og videre ned gennem de store æbleplantager i Kivik.

Man kan naturligvis selv vælge, hvor stor en del af Sydostleden, man begiver sig ud på og i hvilket tempo, den skal tages. Der ligger adskillige B & B's, campingpladser og små, skønne hoteller langs ruten, som man kan nyde en nats ro på.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.