Prisen »Årets Gericke« uddeles hvert år af Danske Mad-anmeldere, som en anerkendelse til de bedste retter og de kokke, der har lavet dem.
Kokken Søren Gericke er manden bag moderne dansk gastronomi, og i den nye jubilæumskogebog er der samlet flotte højdepunkter fra hans karriere. "50 år – 50 opskrifter" er titlen, men typisk for Søren Gericke er bogen naturligvis endt med 53 opskrifter. Søren er ikke så vil med regler, programmer og drejebøger - de skal da brydes, ska' de.
Der er ikke meget fin fransk gastronomi eller kogekunst i bogen.
- Opskrifterne i denne bog er valgt ud i en samling på flere tusinde opskrifter, som jeg gennem 50 år har lavet til bøger og blade. Alle opskrifterne er lavet til hjemmekøkkenet, hvilket de også var i deres oprindelige form. Det er det vigtigste køkken, vi har. Det er her, det daglige måltid tilberedes. For mig har det daglige måltid altid været det vigtigste, siger Søren Gericke i anledning af udgivelsen.
I den appetitlige madbog er der også en række citater og hilsener fra kendte kokke og andre madfolk, som gerne vil give Søren Gericke en hilsen med på vejen i anledning af 50 års-jubilæet.
Bogen er udgivet på TURBINE forlaget.