Derfor har netkablet.dk nedfældet en række enkle tips, der kan hjælpe til at få lidt mere fart på den gamle smartphone, så den kan bruges i længere tid.
Der er inkluderet info om, hvordan man ændrer de nævnte indstillinger på iPhones, men for Android varerierer det fra model til model. Her må man søge efter en guide til sin model, men heldigvis findes der et hav af guides til den slags, og de ligger online.
1) Ryd op i din telefon
Første skridt er ganske enkelt at rydde op i de ting og sager, du har liggende på mobilen.
Har du en masse unødvendige billeder og videoer til at fylde i dit bibliotek, kan disse med fordel slettes, og det samme gælder forskellige apps, som du ikke længere bruger.
Jo færre apps du har installeret på din mobil, des hurtigere og mere stabilt vil den fungere.
2) Slå "Opdater i baggrunden" fra
Der er mange apps, der automatisk henter data i baggrunden, og det er der ikke nødvendigvis nogen grund til.
Bemærk at der her ikke tales om opdatering af selve appen, men hvorvidt apps har lov at hente data, når man ikke aktivt bruger dem.
For e-mail-app kan det give god mening med opdateringer i baggrunden. For andre apps er det helt unødvendigt. På iPhones kan man gøre det her: Indstillinger > Generelt > Opdater i baggrunden.
3) Slet cache-filer
Man kan slette cache-filer for mobilens browser apps. Det er hurtigt gjort, og frigør noget plads på mobilen og i dens ram.
Man klarer dette under browserens indstillinger.
4) Opdater apps og styresystem
Der kommer konstant nye opdateringer til apps for at gøre disse bedre, og derfor bør man altid have de nyeste versioner.
Mange tror fejlagtigt, at det kan gøre en smartphone hurtigere at undlade at opdatere apps. I virkeligheden fungerer det lige modsat. Ved at opdatere får man de nyeste og hurtigste versioner af apps.
Det samme gælder for mobilens styresystem.
5) Reducer bevægelse
Der er forskellige motion effects på smartphones, og særligt på iPhones kan disse features være med til at gøre telefonen langsommere.
Det er eksempelvis effekter, hvor baggrunden bevæger sig separat ift. app-ikoner.
På iPhones kan man gøre det her: Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Reducer bevægelse
6) Slå lokalitetstjenester fra
Sidst men bestemt ikke mindst kan man begrænse brugen af lokalitetstjenester. Det er en stor strømsluger, som også anvender mobilens RAM.
Som udgangspunkt har rigtig mange apps adgang til vores GPS data, og man bør gennemgå listen, så man selv bestemmer hvilke apps, der har adgang til hvor man færdes.
På iPhones kan du gøre det her: Indstillinger > Anonymitet > Lokalitetstjenester.
Med disse tips skulle man gerne opleve, at også den ældre smartphone bliver lidt hurtigere at arbejde med.
Samtidig vil det også forlænge batterilevetiden, og forhåbentlig kan man vente lidt længere med at investere i en ny model. Til glæde for både miljøet og pengepungen.