Et eksempel er et af de største erhvervsrejsebureauer i verden, BCD Travel, som har kontorer i København og Aarhus. Her stiftes en Women of Distinction Award for at markere kvindernes internationale kampdag, og prisen blev præsenteret på et ledermøde i sidste uge. Forbes og Flexjobs har også anerkendt BCD for fokus på kønsligestilling og den gode balance mellem arbejdsliv og fritid.
Den første modtager af Women of Distinction-prisen er Kathy Jackson, Executive Vice President, Global Program Management & Advito.
"Med prisen ønsker vi at hædre ekstraordinære kvinder i vores organisation", siger John Snyder, President og CEO, BCD Travel. "Vi håber, at det vil inspirere folk på tværs af virksomheden til at sætte fokus på rollemodeller for performance og innovation".
Kathy Jackson har været hos BCD i over 37 år. Hun startede sin karriere som rejseagent og rykkede hurtigt videre til lederstillinger. I sin nuværende rolle er hun ansvarlig for BCD's globale kundemanagement-team og BCD's konsulentgruppe, Advito. Hun er også drivkraften i opbygningen af BCD's globale bæredygtighedsprogram.
En af de bedste arbejdsgivere for kvinder
BCD Travel er, udover den nyoprettede pris, en aktiv spiller i arbejdet for kønsligestilling, som også er et centralt element i FN's Global Compact. BCD har tilsluttet sig Global Compact, bl.a. via de bæredygtige udviklingsmål (SDGS), hvor ligestilling mellem kønnene er #5 af 17.
I 2018 blev virksomheden af Forbes inkluderet på listen over Amerikas bedste arbejdsgivere for kvinder. Listen er baseret på arbejdsvilkår, mangfoldighed, forældreorlovspolitik og faglige udviklingsmuligheder. BCD blev bedømt som nummer 73 ud af 300 virksomheder og er det eneste store erhvervsrejsebureau på listen.
Endvidere har portalen FlexJobs netop udnævnt BCD som en af de mest fleksible arbejdsgivere i 2019 med fokus på work-life balancen. BCD rangerer som nummer 23 på listen over 100 topvirksomheder med mulighed for at arbejde hjemmefra. Det er erhvervsrejsebureauets femte år på listen.
Kvinder udgør 70 % af BCD's nuværende globale arbejdsstyrke. På director-niveau og derover er 50 % kvinder. På grund af virksomhedens demografi er en større andel af kvinder på vej til lederroller. For nylig udvidede BCD sit lederuddannelsesprogram med det formål at styrke mellemlederniveauet. Som følge heraf deltog 125 medarbejdere i programmet i 2018; en stigning på 400 % i forhold til året før.
Deltagelsen i programmet afspejler den samlede arbejdsstyrke - omkring 70 % af virksomhedens management trainees er kvinder. Det er altid den bedst kvalificerede, der avancerer, og da hovedparten af de medarbejdere, der deltager i lederuddannelsen er kvinder, vil et flertal af de bedst kvalificerede kandidater til lederstillinger i fremtiden også være kvinder.
"Vi håber, at vi med vore forskellige initiativer opnår en bedre kønsbalance på executive-niveauet", siger danskeren Christian Dahl, Senior Vice President, Talent Management and Global Human Resources i BCD. Ved at øge fleksibiliteten i vores jobs, udvide træningsprogrammerne og skabe en kultur, der motiverer kvinder til at avancere, håber vi på at fastholde vores nuværende kvindelige medarbejdere og tilskynde endnu flere til at komme med ombord".