Som nabo til hovedbanegården og Tivoli på modsatte side er der med respekt for postkontorets historie og fysiske ramme skabt et moderne og toplækkert 5-stjernet hotel midt i København.
Til indretningen af hotellet er der brugt 1. klasses materialer hentet flere steder i Europa, og jeg fornemmede helt klart, at de bedste materialer fra bæredygtighedshylderne er blevet brugt i de gamle postkontorer rundt i den store 6-etagers bygning.
Visionerne har været mange, da arkitekterne gik i gang med ombygningen. Flere perler møder man under rundvisningen. Blandt andet med anlæggelse af et udendørs svømmebassin på 2. sal ovenover den store konferencesal. Sidstnævnte har plads til cirka 1200 gæster, som er helt unikt. I forbindelse med svømmebassinet er der indrettet en Pool Bar, som er inspireret af former støbt fra gamle paneler og kobber fra taget, som ligeledes er blevet brugt til at danne barfronten. I tilknytning til pool-området er der et døgnåbent fitnesscenter og wellness-område inklusive sauna.
Villa Copenhagen har knap 25.000 kvadratmeter møde- og konferencelokaler fordelt på tre 3 store og på otte mindre mødelokaler (Studio 1-8). Den største sal er Pladsen eller The Square - placeret i en original indre gårdhave, hvor arkitekterne har bevaret de originale murstensvægge, et mørkt træloft og betongulve.
Al den nysteste teknologi inden for AV- midler er naturligvis taget i anvendelse i konferenceafdelingen.
390 værelser
Hotellet har 390 smukt indrettede værelser og otte suiter, som hver indeholder traditionel og moderne skandinavisk design og en stil med højt til loftet, sildebensgulve, guld-accenter og originalt vinduesdesign fra 1912. Alle værelser er udstyret med et faldskærms-HDTV med streamingadgang, gratis kaffemaskiner, fuldt udstyret minibar og andre lækre faciliteter. Blandt suiterne skal lige nævnes Earth Studio, som er indrettet af Earth Studio selskabet, der har skabt en 100 procents bæredygtig suite, der kun indeholder genbrugsmaterialer og tekstiler sammen med miljøvenlige møbler fra den danske producent Mater Design.
Det tidligere bestyrelseslokale i den nordlige del af bygningen ud mod hovedbanegården er bevaret i næsten sin oprindelige form med et mindre køkken tæt ved. Lokalet er ideelt til VIP-møder, pressemøder samt intime middage med op til 30 deltagere.
Restauranter og barer er indrettet af det London-baserede indretningsfirma Goddard Littlefair blandt andet Kontrast Brasserie, T37, Bar & Lounge og en offentlig restaurant, Public.
Restaurant og- og drikkevareteamet med chefkok Tore Gustafsson i spidsen vil fokusere på at tilberede retter med lokalt dyrkede råvarer og egne grøntsager og krydderier fra hotellets taghave. Villa Copenhagens bæredygtige madprofil har fokus på 'kulstoffri' spisning.
Hotellets morgenmadsrestaurant Public er placeret i stueetagen lige ud til en mindre terrasse ud mod jernbanesporene, der fører hen til Hovedbanegården. Public ligger lige op til de otte mindre mødelokaler, som igen ligger for enden af den store konferencesal. Og som nabo til Public ligger husets eget bageri Rug Bakery, der betyder "rugbageri" på dansk. Bageriet fremstiller frisk brød til hotellets gæster, konferencegæster ligesom kunder fra byen kan handle i bageriet.
The Square eller Pladsen kan i øvrigt lejes af både gæster på hotellet og udefra, lige fra mindre eller større grupper over firmaarrangementer til frokost og middag.
Hotellets store restaurant Kontrast Brasserie er åbent hele dagen. Restauranten er karakteriseret ved et stort åbent køkken , hvor mad og drikkevarer tilberedes og præsenteres, mens gæsterne venter.
T37 Cocktails og vinbar er indrettet mod nord lige ud til Tietgensgade, og T37 henviser til adressen Tietgensgade 37, som i sin tid var hovedindgangen til postkontoret. Med nænsom hånd er restaureringen også i dette lokale foregået med respekt for den originale arkitektur, og her ses lokalets originale træpaneler, smukt udformede døre og marmorsøjler. Her kan gæsterne - både hotellets egne og gæster fra byen - nyde både mad og drikke.
Villa Copenhagen ejes af den 58-årige norske milliardær, Petter Stordalen, der siden slutningen af sidste århundrede har investereret i hoteller, butikscentre og fast ejendom. I dag er han god for omkring 1,4 milliarder kroner og hans hotelkæde under navnet Nordic Choice Hotels omfatter omkring 200 hoteller i de nordiske lande.