"Vi står i et vadested i øjeblikket, for det er uvist, hvornår den danske regering vil åbne for grænsen til Tyskland, selvom det må være nært forestående. Derfor kan vi stadigvæk ikke direkte opfordre danskere til at tage på ferie i Tyskland, men vi kan inspirere til ture, som finder sted, umiddelbart efter at grænserne igen er åbne".
"Naturen i Tyskland, som står badet i pastelfarver i disse uger og måneder, er oplagt at vandre eller cykle i, og der er også nyheder at komme efter på den front. Og så er Tyskland jo et trygt land at rejse i, fordi transportsektor og sundhedssystem minder meget om vores eget", siger Bo Schou Lauridsen, turistchef for Tysk Turist Information.
Udpluk af nye aktivitetsmuligheder i Slesvig-Holsten:
Nye cykelruter på Schlei
Meget har ligget stille i disse COVID-19 tider, men ikke alt. Ostseefjord Schlei GmbH (OfS) har udviklet nye cykelruter og også med afstikkere væk fra det eksisterende cykelstisystem. Siden begyndelsen af maj har disse nye ruter været tilgængelige i digital form på app'en "komoot", men nu kan de også snart indtages fra jernhesten. Landskabet er kuperet her og der, men man belønnes tifold med unikke udsigter midt i et unikt og meget gammelt naturlandskab.
125-års jubilæum for Kielerkanalen
I år fylder Kielerkanalen 125 år, og mens festivitas må vente til næste år, kan man selv i løbet af de næste måneder tage på udflugt til verdens travleste sejlrute, som stadig klart er et besøg værd. Uanset om man vil vandre, cykle eller blot observere både og skibe er der noget at komme efter. De, der er interesseret i kultur og historie, kan parallelt med de fysiske strabadser fordybe sig i små, rolige kanalsamfund, de pittoreske landhuse og de imponerende herregårde og godser.
Kielerkanalruten strækker sig over 325 kilometer og går gennem Slesvig-Holstens fine bagland. Hver dag sejler cirka 110 skibe mellem Brunsbüttel og Kiel fra Nordsøen til Østersøen på verdens mest trafikerede vandvej.
Side om side med krydstogtskibe og andre store skibe kører man gennem eng- og skovlandskaber, forbi søer og floder. Rutens særlige charme ligger i de imponerende slusesystemer og tunneler med i alt 10 broer og 14 færger. Brugen af kanalfærgerne er endda gratis!
Shop amok kombineret med ro i naturen?
Den omkringliggende region i Slesvig-Holsten overrasker. Omfattende naturparker som naturparken Aukrug, Westensee og Hüttener Berge inviterer på vandreture, cykelture og besøg i gårdbutikker og lækre caféer. Og shopping behøver ikke at forsømmes her: De, der ønsker lidt 'shop amok' kan gøre det på dage, hvor vejret måske ikke lige er til udendørsliv: Her findes bl.a. det populære Design Outlet Neumünster.
100-års jubilæet for den tysk-danske grænse
Så gik der lige 100 år, og det er dermed ligeså længe siden, at den tysk-danske grænse blev trukket. Det er ikke kun en streg på et kort men en streg med en masse historie. For næsten 100 år siden kunne godt 182.000 danskere og tyskere nemlig stemme om, hvor grænsen mellem Danmark og Tyskland helt nøjagtigt skulle gå. En god grund til at tage en lille tur tilbage i tiden. Forskellige "historiefortællinger" i Flensburg giver et indblik i tiden og kan besøges af alle, men måske især af mennesker med interesse i kulturhistorie.
Slesvig-Holstens statsmuseer har igen slået dørene op
En dag fyldt med kunst er – for mange - en inspirerende dag og måske også en dag, der vækker til eftertanke. Turen kan bl.a. gå til Gottorp Slot, hvor man kan fordybe sig i Weimar-republikkens spændende periode på en udstilling, der forener alle trends i klassisk modernisme!
Museum for Kunst- og Kulturhistorie Gottorp Slot befinder sig i hjertet af Slesvig Holsten på den slesvigske museumsø. Her får museumsgæsterne indsigt i delstatens kunst- og kulturhistoriske kvantespring gennem tiderne. Samtidig lægger museet hvert år lokaler til særudstillinger med kunstnere af national og international betydning.
Man kan for øjeblikket dedikere et besøg til Ernst Barlach, der i anledning af 150-års fødselsdagen, bliver hædret med et unikt show, som opsummerer alle de kreative faser, den ensomme ekspressionist havde.
Foretrækker man at trække trådene helt frem til i dag og få et moderne verdensbillede, så at sige, så kan man tage et kig på udstillingen "Here are the Lemons", som er skabt af en af de vigtigste tyske moderne kunstnere: Rainer Fetting.