Samtidig er driften af restauranten stort set bæredygtig. Der er installeret solceller på taget til opvarmning i vinterperioden og til den daglige produktion af elektricitet til drift. Alt vand fra operationen renses i rodzoneplanter og genanvendes til vanding af en række forskellige grøntsager i haven omkring restauranten.
Regnvand opsamles også i store containere og genanvendes. Alle grøntsager og frugter og ikke mindst mange forskellige krydderier bruges dagligt i restauranten. I haven findes også bikuber, hvor bierne producerer honning til restauranten og hjælper med at bestøve de mange forskellige krydderier, grøntsager, frugttræer med flere i haven omkring restauranten.
Men haven er ikke stor nok til at forsyne de daglige menuer fuldt ud, og derfor suppleres det daglige forbrug af fødevarer med grøntsager, oksekød, svin og fjerkræ fra restaurantens egen økologiske gård, der ligger cirka 16 kilometer uden for byen. Generelt benyttes næsten 100 % lokal mad i de daglige menuer.
Restauranten er åben fra morgenmad hver dag og indtil kl. 21:00 om aftenen med en morgenmadsmenu og middagsmenu på menukortet. Derudover kan der bestilles à la carte-retter, lige fra supper og salater til en lang række burgere med og uden kød.
Der er også retter på menuen inspireret af det asiatiske køkken inklusive fisk og rejer. Om sommeren er der plads til omkring 80 spisende gæster på den smukke terrasse midt i haven, mens der indendørs om vinteren er plads til cirka 50 gæster.
Markedsdag, kurser og workshops
I sommermånederne afholdes "farmers market" en gang om ugen på den store parkeringsplads foran restauranten. Her kommer lokale landmænd fra det omkringliggende område til byen og sælger deres produkter, ikke kun til restaurantens gæster, men også til beboerne i nabolaget.
Ud over denne markedsdag arrangerer restauranten løbende kurser og workshops i økologi og bæredygtighed for interesserede. På disse kurser og workshops fortælles om en bedre forståelse af mad, vand, energi og sundhed. Her kommer blandt andet eksterne eksperter og fortæller om klimaændringer, CO2-reduktion, økologisk produktion og bæredygtighed i hele fødevarekæden, inklusive restaurantindustrien.
Initiativet til restauranten, Tiny Diners, koncept blev taget af den 50-årige Kim Bartmann i 2014. Hun ønskede at vise, at det var muligt at drive en restaurant på helt bæredygtige præmisser.
Kim startede i restaurantbranchen i 1991 med en kaffebar. Hun fortsatte derefter med at åbne en bowlingbane / teater, et brasserie og flere andre restauranter. I 2000 forpligtede hun sig til at undersøge, hvordan man driver restauranterne på en mere bæredygtig måde, og med det formål erhvervede hun blandt andet sin egen økologiske gård til produktion på et bæredygtigt grundlag. Herfra kan hun også levere fødevarer til sine restauranter.
I 2007 var hun med i Minneapolis' omfattende initiativ med at genbruge madvarer, hvor datomærkningen var udløbet sammen med madaffald fra restauranterne til kompostering. Kim fortsætter med at udforske, hvordan restauranter kan blive 100 procent bæredygtige uden madspild samtidig med at gæsterne kan få en kulinarisk oplevelse i restauranterne. Mere info på tinydiner.com og på minneapolis.org