En gulerodskage er - ud over at være lækker - helt perfekt til årstiden. Og gulerødderne er superlækre og skønne i år.
Så man kan roligt invitere familie og venner til en varm kop te eller kaffe og et par stykker hjemmelavet gulerodskage med mandler.
Kalorielet kage
En gulerodskage med mandler kan sagtens laves kalorielet, hvis man erstatter sukkeret med natursødemidlet SteviaSweet. Sødemidlet giver en ligeså sødlig og dejlig samg som sukker, men uden de mange kalorier.
Gulerødder og mandler fås hele året rundt, men efteråret er et godt tidspunkt, hvor gulerødderne netop er trukket op. God appetit og arbejdslyst.
Gulerodskage med mandler - 10 personer
Revet skal og saft fra 1 limefrugt
4dl Hermesetas SteviaSweet Drys-Let
6 æg
250g revede gulerødder
2dl finthakkede mandler
2spsk hvedemel
1tsk bagepulver
1spsk Maizena
Tilberedning
Først tændes ovnen på 175 grader. Smør en springform (ca. 1½ liter) eller en anden lignende rund form. Herefter opdeles æggehvide og æggeblommer. Derefter piskes æggeblommer og SteviaSweet Drys-Let til det er luftigt. Tilsæt dernæst de revne gulerødder sammen med revet limeskal og saft.
Bland hakkede mandler, hvedemel, Maizena og bagepulver og rør det i gulerodsblandingen. Æggehviderne skal piskes til stift skum, og de vendes herefter forsigtigt i dejen, der efterfølgende hældes over i formen. Kagen bages så i den nederste del af oven i omkring 40 minutter. Gulerodskagen skal køles lidt af i formen, inden den tages ud af denne.
Samlet giver opskriften cirka ti stykker lækker gulerodskage med mandler. Velbekomme.
Opskrift |
1. stk |
|
kJ |
7200 |
720 |
kcal |
1720 |
172 |
Protein g |
62,3 |
6,2 |
Kulhydrat/g |
97,0 |
10,0 |
Fedt/g |
110,0 |
11,0 |