Påskeæg med nougatcrunch er lette at lave, og de smager kanongodt. Lav dem endelig ikke kun til børnene, men sammen med børnene. Det giver lidt svind, men er det hele vær. Er der stadig for mange kan man jo give hjemmelavede æg, til dem der driver gæk med en.
Påskeæg med svesker og rom er mindst lige så lækre, men de er til voksne, da de indeholder alkohol. Gode til kaffen uhhhmm.
Påskeæg med nougatcrunch
(10 stk.)
50 g brændte mandler
100 g nougat
400 g Original Odense Marcipan
200 g lys overtræk eller mælkechokolade
Lidt smeltet hvid chokolade
Lidt finthakkede brændte mandler til pynt
Hak de brændte mandler groft. Bland dem med nougat og tril massen til 10 små kugler.
Sæt dem i fryseren i 20-30 minutter eller til de er frosne.
Del marcipanen i 10 stykker og tryk dem let flade. Form dem om den iskolde nougat som påskeæg og læg dem på bagepapir.
Smelt chokoladen over vandbad og overtræk æggene. Fyld det hvide chokolade i en lille sprøjtepose eller en frysepose. Klip et lille hul og lav mønstre på æggene. Drys med lidt hakkede, brændte mandler, inden chokoladen er størknet. Lad chokoladen sætte sig og servér dem kølige eller fra køleskab.
Påskeæg med svesker og rom
(8 stk.)
100 g svesker
3 spsk. appelsinsaft
3 spsk. mørk rom
400 g Original Odense Marcipan
1 tsk. fintrevet appelsinskal af en usprøjtet appelsin
225 g mørk overtræk eller chokolade
Lidt revet appelsinskal
Klip sveskerne i små stykker (eller hak dem). Kom dem i en skål med appelsinsaft og rom, tildæk dem og lad dem trække i 10-15 minutter.
Ælt marcipanen med appelsinskal og svesker. Rul marcipanen til en rulle og del den i 8 stykker og form dem til æg.
Smelt chokoladen over vandbad og overtræk påskeæggene. Sæt dem på bagepapir og fyld resten af den smeltede chokolade i en sprøjtepose eller en frysepose med et lille, hul i. Dekorér æggene med chokoladen og drys med appelsinskal. Servér ved stuetemperatur eller køligere.