Tilsammen er det nemlig hver enkelt element, der giver den særlige karakter til vinen. Bogens bærende søjle er landkortene – som udtrykt i originaltitlen "World Atlas of Wine". Kortene har en detaljeringsgrad, så man kan køre efter dem og se navnene på de vigtigste vingårde og vinmarker, der hvor man kører.
"Den Store Vinbog" er i høj grad et udtryk for de to forfatteres begejstring for vin, og Hugh Johnson og Jancis Robinson formår at formidle den videre til læserne.
Den store forskel i forhold til tidligere er at klimaforandringen, der afspejles i vinens verden, er med i bogen. I dag dyrker man vin, hvor det tidligere var utænkeligt og omvendt.
Bogen indeholder helt nye billeder, teksten er kraftigt revideret, og det gælder naturligvis også kortene, hvor der er kommet helt nye til over eksempelvis Canterbury i New Zealand, den kroatiske adriaterhavskyst, nordlige Virginia i USA, Swartland i Sydafrika, Khaketi i Georgien og Ningxia i Kina.
Det er 7. udgave, der netop er ude, og den allerførste udgave af World Atlas of Wine udkom i England i 1971. Alle danske udgaver er kommet på Lindhardt og Ringhof.
Flot opslagsværk om vin
Udgivet i BøgerVINKENDSKAB: Opslagsværket "Den Store Vinbog" er bogen for den, der vil vide det meste om de gode vine, vindistrikter, markerne, regionerne, landene og de store vinmagere.
Tagget under
Senest fra Redaktion
Skriv en kommentar
Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.