Når taget trænger

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Når taget trænger til udskiftning, skal man tænke sig om. Når taget trænger til udskiftning, skal man tænke sig om.

TAG: De gamle eternittage på 60'ernes og 70'ernes typehuse har passeret sidste holdbarhedsdato.

Tusinder af danske parcelhuse står derfor i de kommende år over for at skulle have udskiftet taget. Der findes mange typer tagbelægninger, men det er bestemt ikke ligegyldigt, hvad man vælger.

- Taget er husets femte facade og har lige så stor betydning for husets modstandskraft som væggene, facaden og vinduerne, siger Tommy Bisgaard, direktør for Kalk- og Teglværksforeningen.

I Danmark har man siden starten af 1100-tallet benyttet sig af tegltage. Dengang var de ikke hver mands eje, men blev især benyttet til kirker, herregårde og slotte.

Tag og klima

I dag er langt de fleste af de tage, der er fremstillet i Danmark, lavet af tegltagsten. Tegl er danskernes foretrukne tagtype, og det er der, ifølge Tommy Bisgaard, flere gode grunde til:

- Tegl er særdeles velegnet til det danske klima. Det kan klare regn og blæst og lader sig ikke mærke af hverken sne eller slud. Tegltagsten er brandisolerende og uigennemtrængelige for alt slags råd, mug og vandskader, der hurtigt kan ødelægge andre tagmaterialer.

Mange tror fejlagtigt, at det ikke kan lade sig gøre at erstatte det gamle eternittag med tegl på grund af vægtforholdet. Men det er, ifølge Tommy Bisgaard, en myte, som ikke har hold i virkeligheden.

- Tegltagsten findes i dag i et hav af typer, nuancer, overflader, og fås også i en letvægtsudgave, som passer til spær beregnet til et eternittag.

 

Senest ændret Mandag, 03 september 2018 13:56

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.