Det er dog vigtigt at have alle detaljer omkring projektet på plads, hvorfor vi har lavet en guide til det store familieprojekt.
Team "byggeprojekt"
Godt samarbejde er nøgleordet, når det kommer til større byggeprojekter. Der kan hurtigt udvikle sig en dårlig stemning, hvis der er dårlig kommunikation mellem folk, der arbejder sammen. Dette er ens på alle niveauer, om man arbejder med i større virksomheder eller hjemme i sin egen have, med sin egen familie.
Det første skridt mod godt samarbejde, er at have god teamledelse. Derfor skal man, før projektet går i gang, udnævne en teamleder, som har det sidste ord i sagen, hvis der skulle opstå stridigheder. Her skal det siges, at personen som udnævnes ikke står som den udvalgte leder. Det er vigtigt, at personen lytter til det de andre har at sige, så der kan træffes de bedste beslutninger for alle.
Et godt råd til at opbygge et stærkt samarbejde og holdånd kan være ved brug af forskellige teambuilding-øvelser. Øvelserne skal åbne op for bedre kommunikation og samarbejde, som er vigtig at holde ved lige, lige meget, hvor tæt man er som familie.
Planlæg arbejdet
Når et familieprojekt skal gennemføres og gerne så smertefrit som muligt, er det vigtigt at planlægge alle detaljer på forhånd. Hvad enten det gælder et stort eller mindre projekt, gør man sig selv en tjeneste ved at have detaljerne på plads på forhånd – så der er mindre at diskutere med familien om, når projektet sættes i gang. I denne sammenhæng er det vigtigt at tænke hele projektet igennem, fra start til slut. Køb ind så alle kan være med!
Skal der skærmes af eller afdækkes? Så skal der købes ind til dette. Hvis I skal male stuen, er det en god ide at købe både ruller, pensler og forlængere. Dermed kan de voksne tage sig af at male lofter og det øverste af væggene, mens ungerne kan male lister og kanter.
Til de store og mere permanente projekter er det ligeledes vigtigt på forhånd at have taget højde for, hvad den kommende forandring vil betyde for din bolig. Overvej derfor gerne hvilke facadedøre, der passer til det kommende værksted, eller hvilken slags træ, I skal bruge til carporten, så denne understøtter husets stil bedst. På den måde sikrer du at hele familien kan bidrage til at højne din boligs værdi.
Alt i alt kommer planlægningen selvfølgelig an på hvilken type byggeprojekt, man sætter sig for at gennemføre.
Nedrivning med omtanke
I forbindelse med de større familieprojekter kan det ligeledes være nødvendigt at overveje sanering. Sanering er et andet ord for at skille sig af med sit byggeaffald – på den bedste måde. Hvis I sætter jer for at bygge, både om og til, vil I med garanti stå tilbage med noget byggeaffald.
Vær i denne sammenhæng opmærksom på, om det er noget I selv kan skaffe jer af med. Træ og pap er tilladt at brænde af på sit bål i haven. Der findes dog mange byggematerialer, som indeholder giftige stoffer, som skal behandles på en bestemt måde.
Der findes nemlig særlige regler for bortskaffelse af byggeaffald, hvis de indeholder giftige stoffer. Her findes der mange nedrivningsfirmaer, som kan komme og hjælpe med denne del. Det kan hurtigt blive krævende, hvis det er en større renovering af hjemmet, man står og overvejer. God fornøjelse.