I en ny bog med titlen "Den indendørs Køkkenhave" får man en lang række råd og anvisninger på, hvor let det er at dyrke sine afgrøder året rundt indendørs.
De afgrøder, der har størst mulighed for succes, er billige afgrøder, som er nemme at dyrke, blandt andet mikrogrønt, skud og spirer samt krydderurter.
Økologi
Går du i gang og efterhånden lærer kunsten, giver det i følge forfatteren af bogen, den amerikanske, biodynamiske Elizabeth Millard, en daglig glæde at se sine urter gro i vindueskarmen eller på køkkenbordet.
De friske, grønne planter eller urter frisker op i ethvert køkken og tilføjer hjemmet farver, former og dufte.
I bogen deler forfatteren tips og råd om, hvordan man kan pleje sine planter og urter på den rigtige måde, så man kan være selvforsynende med friske råvarer året rundt.
Der er i bogen en lang række grundige og illustrerede vejledninger, som gør det til en let sag at få grønne fingre - og i sidste ende succes med den lille køkkenhave.
Muligt at dyrke kartofler
De planter, som forfatteren Elizabeth Millard har haft succes med, er blandt andre mikrogrønt, spirer, urter, svampe, gulerødder, grønkål, tomater og peberfrugter. Det er imidlertid også muligt at dyrke kartofler indendørs.
I bogen fortæller forfatteren, hvordan man undgår sygdomme og skadedyr - uden brug af kemi, og hvordan man bedst opbevarer sine selvproducerede grøntsager efter høst.
I bogen er der mange flotte fotos, som på fremragende vis illustrerer, hvordan Elisabeth sammen med sin samleverske Karla dyrker økologiske grøntsager både ude og inde året rundt på gården Bossy Acres i Minnesota, USA.