Tysklands krig og danske ofre

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Smuk marskgård fra Sønder Sejerslev i det vestlige Sønderjylland. Beboerne var dansksindede under under den tyske besættelse fra 1864 - 1920. Smuk marskgård fra Sønder Sejerslev i det vestlige Sønderjylland. Beboerne var dansksindede under under den tyske besættelse fra 1864 - 1920. Foto: Nationalmuseet.

HISTORIE LIVE: I morgen den 13. september og søndag kan man opleve historien på en meget håndgribelig måde, når Frilandsmuseet holder "Sønderjysk weekend".

Der er fokus på Første Verdenskrig med teater, rundvisninger og foredrag af blandt andre Inge Adriansen fra Sønderborg Slot.

30.000 fra det, vi i dag kalder Sønderjylland, var tvunget i tysk krigstjeneste. Imens krigen rasede var der erstatningskaffe og dyrtidsmad på bordene i de små hjem.

Hjemmefronten

Sønderjysk weekend giver mulighed for på egen hånd at opleve, hvordan livet var ude i skyttegravene, men også på hjemmefronten, hvor man kæmpede mod nød og tysk overherredømme.

Lørdag fortæller Inge Adriansen om de sønderjyder, der var tvunget til at kæmpe for en sag, de ikke troede på, og om krigens indvirkning på dagligdagen. En af historierne er om den gæve kvinde Maria Gørrigsen, der efter broderens død på Vestfronten begynder at se syner og få åbenbaringer. Krigens gru og skræk er også i fokus for teaterstykket "Paradis i Helvede", der kan ses søndag til særpris.

På Herregården kan man begge dage opleve, hvor svært det var at få et køkken til at fungere midt under krigen. Kost, dyrtidsmad og erstatningskaffe vil blive forklaret. Selv i de sværeste tider har sønderjyder nemlig holdt fast i deres kaffebord.

Hele programmet for "Sønderjysk weekend" finder du her.

Senest ændret Fredag, 12 september 2014 07:03

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.