En billig skiferie kan hurtigt blive en dyr affære, hvis man ikke passer på, når man suser gennem det snebeklædte landskab. Det koster i gennemsnit 30.000 kr., hver gang en tilskadekommen dansker skal have tidlig eller særlig hjemtransport fra skiferien. Har man ingen rejseforsikring, kommer alt det praktiske samt alle udgifterne til at være ens eget ansvar. Og med en knæskade, et brækket ben eller det som er værre, kan det være vanskeligt at overskue, da der er meget at holde styr på.
"Hvis man skal have hjemtransport med et normalt rutefly, så er det ofte påkrævet, at man booker flere sæder, for at man rent praktisk kan være i flyet. Dernæst stiller stort set alle flyselskaber krav til, at man skal have mindst én lægefaglig ledsager med. Hvis skaden er så slem, at der skal ambulancefly til, vil prisen kun stige. Alt dette løber hurtigt op i et højt beløb, som man altså kan undgå, hvis blot man har en rejseforsikring," siger Dan Kjølhede Laursen, direktør i Gouda Rejseforsikring.
LÆS OGSÅ: Bliv rigere af at rejse
Rejseforsikringen bliver droppet af hver fjerde
Trods den høje skaderisiko, som er forbundet med skiferie, viser en analyse, udarbejdet af Kantar Gallup på vegne af Gouda Rejseforsikring og Gjensidige Forsikring, at godt og vel hver fjerde fravælger at tegne en rejseforsikring, når de tager på ferie til udlandet. Dette er Dan Kjølhede Laursen meget uforstående overfor, da man som tilskadekommen rejsende kan komme til at stå i en meget uheldig situation.
"Det er generelt bekymrende, at så mange tager på ferie uden rejseforsikring. Især når vi snakker om skiferie, som er en af de rejsetyper, hvor man kan komme mest alvorligt til skade. Det er vigtigt, at man er opmærksom på, at en rejseforsikring ikke kun kan tilbyde økonomisk støtte men også give hjælp til praktiske ting, der skal ordnes, fx kontakt til hospitalsvæsen, flyselskaber m.m.," siger Laursen.
Selvom man anser sig selv som værende en habil skiløber, kan det således være en rigtig god idé at tegne en rejseforsikring. Man ved aldrig, hvornår uheldet er ude – og det behøver ikke nødvendigvis at være ens egen skyld. Men er skaden først sket, vil rejseforsikringen betyde alverden til forskel.
Fakta: Hvilke dele af kroppen kommer danskerne til skade med?
• Knæ 23 %
• Arm 19 %
• Ben 14 %
• Hoved 11 %
• Skulder 8 %
Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i november 2017 blandt 1166 repræsentativt udvalgte danskere. Kun de, der rejser til udlandet, er blevet spurgt, om de har rejseforsikring.