Har du brug for et forbrugslån?
Når du overvejer et forbrugslån er det først og fremmest vigtigt at du vurderer om du har behov for det. Her skal du analysere situationen om hvor meget du har brug for pengene.
Et forbrugslån er en god løsning, hvis du har fået en pludselig og uventet udgift i forbindelse med at fx vaskemaskinen er gået i stykker. Andre vælger at tage et forbrugslån, så de kan holde det bryllup, som de altid har drømt om eller rejse afsted på drømmeferien og leve i nuet.
Et forbrugslån kan generelt give dig en frihed i hverdagen med en mere fleksibel økonomi, så du kan nyde hverdagen og i dette tilfælde føler mange at forbrugslånet er renteudgifterne værd.
Forskellen på forbrugslån og kviklån
Måske har du fundet frem til at du gerne vil tage et lån, men inden du træffer det endelig valg er det en god ide at være sikker på at det skal være et forbrugslån. Det åbenlyse alternativ er kviklån, som passer dem, der ønsker at låne mindre end 10.000 DKK, som de forventer at betale hurtigt tilbage. Forbrugslån passer til dem, der ønsker at låne mere end 10.000 DKK, som skal betales tilbage over en længere tidsperiode.
Hvor høje er renterne?
Det kan blive en dyr fornøjelse at have et forbrugslån. Undersøgelser viser at hver fjerde unge dansker mellem 18 og 30 år har et forbrugslån og flere af dem har svært ved at betale lånet tilbage på grund af renter og gebyrer.
Renterne afhænger af din kreditværdighed, samt långiveren, der tilbyder forbrugslånet. Normalt er renten på et forbrugslån på omkring ti procent for de personer, der har en god kreditværdighed, men der findes online långivere, der tilbyder renter helt ned til fem procent. Der findes dog også online långivere, der tilbyder renter helt op til 24 procent og selvom 24 procent lyder af meget, så kan det mange gange være bedre end kviklån, som typisk har høje renter, hvis du ikke betaler det tilbage hurtigt.
Den samlede pris på dit forbrugslån
Når du sammenligner forbrugslån med kviklån er det netop vigtigt at fokusere på den samlede pris på dit forbrugslån, som bliver omtalt som kredit-omkostninger. Her indgår alle omkostninger som gebyrer, renter og stiftelsesomkostninger.
Sidstnævnte dækker over hvor dyrt det er at etablere dit lån og det er vigtigt at huske at etableringsomkostningerne ofte afhænger af størrelsen af dit lån. Jo flere penge du ønsker at låne, jo højere bliver etableringsomkostningerne. Heldigvis findes der online redskaber hvor det er muligt at sammenligne priser på forbrugslån, så du ikke bliver overrasket, når du skal skrive under på aftalen.