Undersøgelser viser nemlig, at det kun er to ud af ti, der stadig holder fast i deres motionsplaner efter tre måneder. Hvis du vil undgå at tilhøre de 80 procent, kan trænings-apps og løbeudstyr til din smartphone være en rigtig god idé.
Mobilen som træningsmakker
Din mobiltelefon er en perfekt træningsmakker i det daglige. Uanset om du foretrækker styrketræning, cykling, roning eller løb, findes der et hav af motions- og løbeudstyr til smartphones.
LÆS OGSÅ: Mad og motion skal planlægges
For mange er det rette udstyr en stor del af det at komme ud og i gang. Problemet er bare, at selvom du går ud og investerer i de nyeste løbesko, træningshandsker eller lignende, så er det "bare" grej. Det er ligeglad med, om du rent faktisk bruger det eller ej. Det er telefonen ikke.
Der findes rigtig mange – for ikke at sige uoverskueligt mange – applikationer til både iPhone og Android, som har til hensigt at få dig i bedre form. Blandt de bedre applikationer kan Endomondo – som oprindeligt var en dansk opfindelse – og Runtastic, nævnes.
Endomondo kender de fleste. Det er en genial løbeapp, som tracker din rute, motiverer dig og hjælper dig med at sætte og indfri ny mål i forbindelse med din træning.
Endomondo er dog klart bedst, hvis du dyrker løb eller cykling, men der er den til gengæld også en af de bedste – hvis ikke dén bedste – af sin slags.
Styrketræning og fitness
Hvis du ikke så meget til løb, men hellere vil styrketræne, er Runtastic et godt bud på en app-udvikler til dig. Runtastic har – ligesom Endomondo – også en løbe/cykle app, men der, hvor de skiller sig ud, er på deres hjemmetræning. De har en armstrækker-app, en mavebøjnings-app, en kropshævnings-app, en squat-app og meget mere.
Samtlige af disse apps har et program indlejret, som – uanset dit niveau – udfordrer dig fysisk, og giver dig mulighed for at øge antal gentagelser, så du altid får noget ud af din træning med Runtastic.
Hold fokus med notifikationer
Den klassiske faldgrubbe for nytårsforsætter er, at motivationen stille og roligt aftager, og at fokus flyttes på noget andet. Ofte er det først mange uger efter man er stoppet med at motionere, at det faktisk går op for en, hvor længe det er siden, at man sidst var afsted.
Det hjælper apps med at sætte en stopper for, da de ofte vil minde dig om din træningshistorik i form af notifikationer. Det kan blandt andet være små beskeder som "Hey, nu er det fem dage siden du sidst har trænet", eller "Det er tid til dine 15 armstrækkere". På den måde har du altid en makker, der kan hjælpe dig med at holde snuden i sporet og indfri dine mål.
Og husk: Det tager 10 uger, at tillægge sig nye vaner, så det er de første 10 uger med regelmæssig træning, der er de absolut værste. Derfra bliver det mere og mere rutine.