For gadeidrætten kan noget særligt, selvom den fungerer på helt andre præmisser, end den traditionelle idrætsverden.
Gadeidrætten et godt tag i de unge, og langt det meste af børns fysiske aktivitet foregår i dag som selvorganiseret aktivitet i skolegården, fritidshjemmet eller på gadeplan.
- Det fede er friheden til selv at bestemme hvor og hvornår. Det er et fællesskab, hvor vi alle sammen er med til at skabe rammerne. Vi er ikke bundet af en masse regler, og så kan alle være med uanset niveau eller baggrund, fortæller den 25-årige parkourudøver Teresa Høy fra Parkour DK – en af de gadeidrætsorganisationer, som er gået med i initiativet.
Gadeidræt som skateboarding, gadefodbold, parkour og streetbasket er blomstret op de senere år. Men aktiviteterne på asfalten har det ikke let. På trods af den stigende interesse for de selvorganiserede idrætsformer er det nemlig kun den traditionelle forenings- og eliteidræt, som modtager tipsmidler.
- Når gadeidrætten nu har vist, at den kan samle mennesker på tværs af alder, etnicitet og baggrund, hvorfor så ikke udnytte potentialerne noget bedre?, udfordrer Simon Prahm, direktør i GAM3, der er den samlende organisation for gadeidrætten.
For initiativtagerne er målet derfor, at den nye platform for gadeidræt skal støttes med 26 millioner kroner årligt, når tipsloven revideres i starten af 2014.
Gadeidræt udbredes
Udgivet i MotionAKTIV: Flere danskere skal have et aktivt fritidsliv. Derfor er 20 organisationer gået sammen om at skabe en landsdækkende platform for gadeidræt.
Senest fra Redaktion
Skriv en kommentar
Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.