Sæson, som er en kampagne finansieret af Dansk Gartneri og EU, kommer her med fun facts om februars grøntsager, hvordan de kan bruges i madlavningen samt nogle nemme tricks til, hvordan man får én mere om dagen. I februar skal der blandt andet spises løs af svampe, pastinakker/persillerødder og jordskokker
Pastinakker og persillerødder
De to rødder ligner hinanden til forveksling. Men det er muligt at kende forskel på de to rødder med huskereglen 'Pastinakken skal ned med nakken'. Pastinakken har desuden en dyb rand i toppen, som persilleroden ikke har. Persilleroden er mere fast og har en anderledes smag end den sødere pastinak. Pastinakker har en sød, mild og nøddeagtig smag af selleri. Persillerod bliver sprød og knasende, når den tilberedes, og pastinakker får en sej midte, hvis de er for store. Derfor hellere to små end en stor.
Snig svampe ind i mellemmåltidet
Bøgehatte, kejserhatte, portobello og champignon er der masser af i februar. Svampe er nemlig én af de afgrøder, man kan få hele året, da de vokser indendørs og derfor ikke er afhængige af vejret. En nem måde at få én mere om dagen er ved at snige svampe ind i mellemmåltider. Rist et par gode skiver groft brød. Skær en god håndfuld svampe i mindre stykker og rist dem i lidt smør eller olivenolie, til de er gyldne. Krydr med salt og peber og anret dem på brødet. Drys med revet parmesan og hakket persille.
Vidste du det om de knudrede jordskokker?
De knudrede jordskokker kan være lidt af en udfordring i køkkenet, da de kan være svære at få rene, men fortvivl ej. De små knolde har en vidunderlig nøddeagtig smag, der giver et helt særligt pift til dine retter. Jordskokken er i familie med solsikken. Ja, blomsten. Jordskokker indeholder herudover langt mindre stivelse end kartofler. Det gør dem til et godt alternativ, hvis man ønsker at spare lidt på kalorierne. Når jordskokker er skrællet, bliver de hurtigt brune - men det kan man undgå ved at dryppe lidt citronsaft over.