Stadig flere danskere vil have god smag i munden på mere end én måde, når de spiser andesteg til jul. Salget af øko-ænder vokser markant, i følge dagligvarehandlen. Næsten hver tredje ferske and, der blev solgt i Coops butikker sidste december, var økologisk. Øko-ænder har god plads og kommer ud i det fri. Derfor anbefaler Dyrenes Beskyttelse den økologiske and.

Husker du Tom Cruise i filmen Cocktail? Han var ganske pæn men også temmelig ferm, når der skulle mikses cocktails. Vi nærmer os jul, juleferie, nytår og sikkert en masse afslapning, fis og spas. Og hvem siger, at der kun skal serveres rødvin i højtidsdagene? En hjemmeside med opskrifter på drinks til alle lejligheder hjælper på vej.

Af journalist Aage Krogsdam

Vi er netop ankommet til det firestjernede Bandholm Hotel, der ligger ved havnen i Bandholm med udsigt over Smålandshavet. Vi skal ind og afprøve en gourmetmenu, som hotellet er berømt for i hele landet.

I Danmark er vi vilde med store bøffer og lækre salater, uanset om det er sommer, vinter, forår eller efterår. Og vi er ikke specielt glade for at skulle gå på kompromis, når det gælder aftensmaden. Men det er nok de færreste, der er helt med på idéen om at skulle bruge en stor del af hverdagen på at tilberede komplicerede og tidskrævende retter. For hvad er mere irriterende end at skulle bruge flere timer foran komfuret, efter at man har haft en lang arbejdsdag. Men det er der heldigvis en løsning på! 

Restaurationsbranchen er nemlig på vej i en retning, hvor det er nemmere og billigere at bestille lækre anretninger direkte til døren. Også selvom der er tale om en lækker bøf med frisk salat. Det betyder, at det danske folkefærd nu har fået en helt unik mulighed for at kombinere dagligdagen med aftensmad på højt niveau.

Danskerne tager godt imod bøffer leveret til døren

 Man kunne tro, at det ville være svært for folk at acceptere, at takeaway kan have et højt niveau. For hvordan kan man levere en lækker bøf, der har ligget i en køleboks? Men sådan blev det slet ikke. Vi danskere har faktisk ret stor tiltro til, at mad på bud – så at sige – kan være et lækkert alternativ. Hver dag vælger flere og flere danskere at bestille komplicerede retter til døren, og det gør, at restaurationsbranchen pludselig ser et nyt potentiale. Og det har bøfhuset Bones gjort.

For hos det anerkendte bøfhus, der efterhånden findes i de fleste af landets større byer, har man øjnet en mulighed for at servicere sine kunder på en alternativ måde. Take Away er blevet så smart, at man faktisk har svært ved at pege på forskellen mellem denne oplevelse og oplevelsen af, at man sidder på en af deres fine restauranter.

Men hvor værdikæden bliver længere, er det også vigtigt, at man holder tungen lige i munden, for hvis der er noget, man som restaurant ikke må risikere, er det, at man pludselig går på kompromis med den høje kvalitet.

 

 

 

Vi lever i en stresset tid, hvor arbejde, fritid, børn og boligpligter skal gå op i en højere enhed.

Halloween er rundt om hjørnet, hvilket betyder, at det er tid til at hive alle de (u)hyggelige opskrifter i brug.

Så er GUINNESS WORLD RECORDS™-titlen for "største antal whisky-typer tilgængeligt på markedet" blevet kåret, og i år løber Hotel Skansen i Sverige med sejren.

I Danmark ønsker hver fjerde at skære ned på kødet, hvilket blandt andet skyldes miljøhensyn, dyrevelfærd og sundhed. Men hvordan kombinerer man lige en hverdag med mindre kød med kræsne børn?

Mange madopskrifter kokkerer vi på rutinen, hvor vi andre gange skal have lidt assistance, hvis det er en ret, der ikke bliver lavet så tit.

Selvom udenlandsk er billigere, vil vi danskere have frugt og grønt fra Danmark. Det viser ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark.