Frysetørret økologisk grønka?l er en ny trend indenfor Nordic Food bølgen. Det er såkaldt superfood, der kan fås hele året rundt og er let at bruge i maden. Samtidig giver det kroppen en god gang vitaminer og mineraler.
Grønkål siden middelalderen
I Danmark har vi siden middelalderen og før sat pris på grønkål, selvom det i nyere tid er gået tilbage. Grønkålen er endt som en nytårsret.
De er synd for grønkålen er et godt tilskud af mineraler og vitaminer i de kolde, mørke vintre.
Ny nordisk grønkål
I dag kan man frysetørre grønkålen, og det betyder faktisk at endnu flere af mineralerne og vitaminerne bliver bevaret.
Green Gourmet begyndte allerede eksporten af danske fødevarer til Japan i 2013, og japanerne har taget produktet til sig.
Frysetørret grønka?l har kan nemlig bruges til mange ting indenfor fødevare- og juiceindustrien.
Grønka?l er fuld af jern, calcium, kalium, mangan, fibre og protein. Samtidig indeholder grønka?l masser af Vitamin-C og Vitamin-K.
- Med frysetørret grønka?l kan man faktisk spise sig sund, og man behøver kun 4 gram frysetørret grønka?l for at fa? dækket det meste af det daglige vitamin- og mineralbehov, forklarer Ulla Andersen, der er direktør i Green Gourmet.
Grønkåls mange muligheder
Man kan allerede finde frysetørret grønkål i Danmark, og her bliver det brugt i så forskellige ting som iscremer, grødprodukter, chokolade, brød, wraps, pizza, te og i juice produkter.
Ulla Andersen mener da også, at tiden nu er kommet til at få endnu flere danskere til at bruge grønkål:
- Et frysetørrede produkt som grønka?l kan blive stort i fremtiden. Det gælder ikke mindst brugen i innovative helsekostprodukter og kosmetiske produkter, hvor grønka?lspulveret tilfører huden vigtige vitaminer og samtidig er med til at øge hudens styrke og elasticitet. Endelig sa? indeholder grønka?l kraftige antioxidanter sa?som kaemferol og quercetin der hæmmer de skadelige miljøpa?virkninger pa? kroppen, lyder det fra Ulla Andersen.