Selvom maj måned måske ikke altid er lige var, så passer hjemmelavet is alligevel altid godt til dessert på denne årstid.
Slank med is
Om man ligefrem bliver slank af at spise is, er svært at sige, men man kan i hvert fald sagtens lave is uden sukker, hvis man bruger et sødemiddel som eksempelvis flydende SteviaSweet.
Rabarberne vælter op ad jorden, og man begynder netop i maj at kunne få danske jordbær. Selv pynten citronmelisse kan komme fra egne krukker, så hvis man har haven og planterne, kan isen være nærmest lokalproduceret!
Nyd det skønne forår og god appetit.
Is til 10 personer:
5 tsk. vand, 2 tsk. Hermesetas Flydende SteviaSweet, 650 g rabarber, 2 spsk. Citronsaft, 150 ml piskefløde, 350 g jordbær, 300 g fedtfattig yoghurt naturel.
Sauce til isen
650 g jordbær, 5 tsk citronsaft, 1 tsk Hermesetas Flydende SteviaSweet, 5 tsk Kirsch (eller andet).
Pynt til den hjemmelaved is
100 g blade fra citronmelisse
Sådan tilbereder du isen
Først skæres rabarberne i små stykker, hvorefter de skal simre i en gryde med vand og låg på indtil de er godt møre.
Der blendes med Hermesetas Flydende SteviaSweet og lidt citronsaft, hvorefter det hele skal køle af.
Så halveres jordbærrene og de pureres sammen med rabarberne og yoghurt røres is.
Nu piskes fløden og vendes herefter i frugtblandingen. Det hele fryses ned i en sorbét-form eller en is-form.
Saucen til isen
Jordbærerne skal pureres godt sammen med sødemidlet og citronsaft. Tilsæt Kirsch og afkøl det. Saucen hældes ud på tallerkenen – eller i en lille skål. Læg små portioner af is ovenpå og pynt det hele med jordbærskiver og citronmelisseblade.
Portion is
kJ 497
kcal 119
Kulhydrat/g 9.0 g
Fedt/g 7.0 g