Mange tænker sig om en ekstra gang, inde de kaster sig over en dessert, men sådan behøver det ikke være, for man kan sagtens lave gode, søde desserter med de moderne sødemidler.
Dermed undgår man de mange kalorier, og man kan nøjes med at nyde.
Kokoskvark med mango
En lækker dessert, hvor man eksempelvis kan bruge SteviaSweet fra Hermesetas, passer perfekt til påske og til foråret. Den frisk og smager himmelsk - kokoskvark med mangokompot.
Den er en god afrunding af en middag og kan laves næsten kaloriefrit. Velbekomme.
Opskrift til fire personer
Kokoskvark: 500 g kvark, halv kokosnød, 4 spks SteviaSweet Drys-Let.
Mangokompot: 1 dl vand, 1 mangofrugt, halv vaniliestang, flækket, 1 stjerneanis, 2 spks SteviaSweet Drys-Let, 1 spsk. citronsaft.
Tilberedning af desserten
Først skrælles mangofrugten, og kødet skæres fra stenen. Kødet skærest i små, ensartede ter.
Resten af kødet skrabes fra stenen og læg det hele i en gryde sammen med stenen.
Herefter tilsættes vanillestang, vand, SteviaSweet, citronsaft og stjerneanis.
Gryden bringes i kog med låget på, og det skal herefter simre ved svag varme i omkring tyve minutter.
Blandingen presses gennem en si, og massen blandes herefter med mangoternene. Det hele stilles så til afkøling.
Så skære cirka halvdelen af kokoskødet i tynde strimler ved at bruge en kartoffelskræller. Det resterende kokoskød rives så fint og blandes med kvarken. Smag til med sødemiddel.
Mangokompotten fordeles på desserttallerkener, og kugler formes af kvarkblandingen med den spiseske. Kuglerne lægges oven på mangokompotten, og til slut drysses kokosstrimlerne over. Uhm.
Pr. opskrift Pr. portion
kj 2904 726
kcal 693 173
Kulhydr/g 53.0 13.0
Fedt 20.0 5.0