Alle kan være med til at lave den dejligste konfekt, og det betyder ikke noget, at der svinder lidt i godterne, man skal bare lave nok.
Man kommer langt med enkle midler: lidt chokolade, lidt frugtfarver, nødder, nougat, marcipan og nogle forme.
Julehygge og marcipan
Der er noget med jul og marcipan. Det står ikke skrevet nogen steder, men ingen jul uden det søde, smagfulde marcipan, som vi i Danmark er gode til at lave.
God konfekt
Herunder finder du et par nemme opskrifter på smagfuld konfekt fra Odense Marcipan. Du kan finde endnu opskrifter på julekonfekt og julekager på www.odense-marcipan.dk.
Julekonfekt med lakrids og Amarenabær
18 stk.
150 g Odense Marcipan Lakrids
200 g lys chokolade
9 Amarenabær (eller kirsebær)
100 g hvid chokolade eller hvid overtræk til pynt
Skær marcipanen i 18 firkanter og sæt et fint kirsebær på hver. Stykkerne skal herefter dyppes i tempereret chokolade. Til sidst pyntes med hvid chokolade eller overtræk.
Tip: Det er nemt at temperere chokolade. Se hvordan under Den Søde Skole på www.odense-marcipan.dk
Marcipankonfekt med frugtmarmelade
18 stk.
150 g Odense Marcipan Ekstra Grov
200 g mørk chokolade
1 spsk. god marmelade – f.eks. kirsebærmarmelade
og prøv at variere med andre lækre frugtmarmelader
Ælt marcipan og marmelade og tril 18 kugler. Kuglerne dyppes i tempereret chokolade og sættes på et stykke bagepapir. Når chokoladen er størknet, dyppes de igen og trilles mellem hænderne, for at få et rustikt udseende.
Tip: Du kan med fordel bruge nogle engangs-plasthansker, når konfektstykker trilles med smeltet chokolade.