Mange steder falder de af eller bliver spist af fugle, men det er synd og skam at lade al den mad gå til spilde. Hvis man ikke er til sukker, så er det ingen undskyldning – for havens bær kan blot sødes med eksempelvis SteviaSweet og bruges til eksempelvis en lækker tærte.
Når bærrene er høstet skylles de let for at tage støv og snavs. Tærte med blandede bær:
Ingredienser:
1 bageplade ca. 34x40 cm, 16 portioner
11 g tørgær
2 dl minimælk
Dej
¼ tsk. salt
1 teskefuld stødt kardemomme
1 dl SteviaSweet Drys-Let
350 g hvedemel
50 g smeltet smør
Fyld
2 teskefuld kartoffelmel
1 ½ dl SteviaSweet Drys-Let
800 g blandede bær (blåbær, hindbær, solbær, jordbær)
Tilberedning
Den varme mælk hældes i en røreskål. Salt, kardemomme og sødemiddel røres sammen med tørgær.
Husk at gemme lidt af melet til senere. Resten af melet hældes i mælkeblandingen og det æltes sammen. Så skal det smeltede smør i sammen med den anden halvdel af melet. Herefter skal det hele æltes til dejen er blød og svampet. Det er den, når dejen let slipper skålen. Dæk dejen med et stykke klæde, hvorefter den skal hæve til omkring det dobbelte.
På et stykke bagepapir drysses et tyndt lag mel og her lægges dejen. Drys dejen med et fint lag mel og rul den.
Bagepapir og dej lægges på en bageplade. Stevia Sweet Drys-Let og kartoffelmel blandes med omkring halvdelen af bærrene. Det hele fordeles på dejen.
Dejens sider foldes ind over fyldet, og tærten skal nu bage i 20 minutter ved 200 grader. Server din sunde, hjemmelavede tærte for gæster, du holder af, og gerne mens den stadig er varm.