Hvis det lyder som fremtidsmusik med en ovn, der har et fuldautomatisk tilberedningsprogram, så lyt her: de findes lige nu. Det er producenten De Dietrich, der har lanceret disse ovne.
Faktisk så genkender ovnen den mad, man sætter ind i ovnen, ud fra en database af madretter. I løbet af fem minutter finder ovnen selv den bedste temperatur og bagetid.
Intelligent madlavning i ovn
Det er det såkaldte ICS – Intelligent Cooking System - der med sensorer analyserer det indhold, der sættes ind i ovnrummet. Herefter bestemmes vægt, varighed, program og temperatur. Ud fra disse parametre fremkommer resultatet, og man ved hvornår retten er færdig.
De eksklusive ovne har desuden andre bemærkelsesværdige egenskaber eksempelvis Eolyse, der renser mados og dampe fra ovnrummet inden de lukkes ud i køkkenet.
Programmet "Lav temperaturtilberedning" er desuden også et fuldautomatisk og eksklusivt De Dietrich program (uden sammenligning med almindelig tilberedning ved fast lav temperatur). Her fortæller ovnen, hvornår retten er færdig - eksempelvis roastbeef, der efter tre timers tilberedning kun vil have en tynd brun/grå kant, mens resten er rosa.
Der er sket en del med ovne siden de gode, gamle dage.