7 gode råd til at undgå indbrud i julen

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Julen er højsæson for indbrudstyveri, og Danmark har en kedelig rekord. Julen er højsæson for indbrudstyveri, og Danmark har en kedelig rekord. Foto: Greve Låseteknik.

INDBRUDSTYVERI: Julen er en gavebod for indbrudstyve, som ofte kan arbejde helt uforstyrret, mens vi er sammen med familien eller er på indkøb.

Set på europæisk plan er Danmark helt i toppen, når det gælder indbrud, og i Norden har vi førstepladsen ifølge Det Kriminalpræventive Råds statistik.

- Man kan ikke skyde skylden på østeuropæere eller velstand, for de lande, der ligger omkring Danmark er på dét punkt helt sammenlignelige med os. Men vores nabolande er til gengæld længere fremme med sikring af deres bygninger, hvilket giver tyven dårlige arbejdsvilkår, og dermed falder antallet af indbrud, siger Henning Petersen fra Greve Låseteknik.

I løbet af sine 30 år i branchen har Henning Petersen set tyvene ændre metoder, og derfor er det vigtigt at boligejere også følger med, når de sikrer deres boliger.

- Mange er ikke opmærksomme på, at deres låsesikring er utilstrækkelig, og at tyvene er blevet dygtigere. Enten er låsen slidt eller også af en forældet standard, hvilket i nogle tilfælde gør det ligeså så let at bryde ind, som det er at bryde en postkasse op, tilføjer Henning Petersen.

Tyvekoster

De senere år har der været en svag nedgang i antallet af indbrud. Men udbyttet er blevet meget større.

tyv-indbrud-julDet mærker man hos forsikringsselskaberne, der traditionelt modtager mange tyverianmeldelser efter juleferien, når danskerne kommer hjem til et gennemrodet hjem.

- Vi har siden 2009 set en tendens til, at der begås færre indbrud, selvom niveauet stadig ligger højt. Til gengæld tager tyvene bedre for sig, når de bryder ind. Og det hænder især i vinterhalvåret, hvor vi ser betydeligt flere indbrud end resten af året, siger Claus Andersen der er forsikringsrådgiver i TopDanmark.

Forsikringsrådgiveren fremhæver nødvendigheden af ordentlig låsesikring, da forsikringsselskaberne ved utilstrækkelig sikring ikke altid dækker hele tabet.

- Forsikringsselskaber vurderer en ejendoms sikringsniveau ud fra, om låsene lever op til nutidige standarder for sikring. Derudover kigges der på ejendommens inventar. Jo dyrere inventar, desto højere krav er der til sikringsgraden, forklarer Claus Andersen.

7 gode råd til sikring af din bolig

Det er slet ikke så svært at sikre sig mod indbrud. Følg nedenstående 7 råd om sikring og forebyggelse:

• Lad lys og radio tænde ved hjælp af tænd-og-sluk-ur
• Få naboen til at parkere sin bil i din indkørsel
• Få naboen til at tømme postkassen og fylde affald i din affaldsspand
• Klip hækken så der er godt udsyn til bolig, og tyven ikke kan arbejde i fred
• Sørg så vidt muligt for at tyven ikke kan se dine værdifulde genstande gennem vinduet.
• Gør det svært at for tyven at komme ind med forsvarligt låste døre og vinduer
• Sæt gerne to låse på hoveddøren. En godt sikret hoveddør, giver tyven et praj om resten er bygningens sikring.

Læs mere om sikring på Greve Låsetekniks hjemmeside.

Senest ændret Lørdag, 06 december 2014 15:33

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.