- Økologi har efterhånden fået godt fat rundt omkring i landets køkkener, og meget peger på, at øko-salget vil vokse endnu kraftigere i år. Der er nemlig blevet søsat en lang række omlægningsprojekter i de offentlige køkkener, vurderer Rikke Thorøe Grønning, projektleder i Økologisk Landsforening.
I dag udgør salget af øko-varer omkring syv procent af den samlede omsætning af fødevarer i foodservice-branchen. Det er derfor på næten samme niveau som i daglivare-handlen, hvor den økologiske andel udgør 7,6 procent.
- Omstillingen betyder, at maden laves fra bunden af sæsonens råvarer, samt at madspild reduceres. Hertil kommer, at de er mere grønt og mindre kød. På den måde kan man holde budgetterne, siger Rikke Thorøe Grønning.
Økologi skåner grundvandet for forurening af gift og sikrer en rigere natur, gode fødevarer og høj dyrevelfærd.
Dobbelt øko
Udgivet i SundhedØKOLOGI: Siden 2009 er omsætningen af økologiske varer mere end fordoblet.
Senest fra Redaktion
Skriv en kommentar
Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.