Blandt gæsterne til Økologisk Høstmarked var der mange børn, der fik mulighed for at lege i halmen, klappe grise, køer og får og ikke mindst smage på de økologiske varer.
- Selv om der kom masser af regn i weekenden, ville mange opleve økologisk landbrug. Det vidner om en meget stor interesse for økologi. Til Økologisk Høstmarked møder danskerne de landmænd, der står bag de økologiske varer, og de oplever, hvordan man med sine indkøb i hverdagen kan være med til at gøre en forskel for naturen og dyrene, siger Birgitte Nygaard, projektleder i Økologisk Landsforening – Danmark forening af økologiske landmænd, virksomheder og forbrugere.
Børn lærer om mad
Et af formålene med de Økologiske Høstmarkeder er, at lære børnene, om hvor maden kommer fra.
- De fleste børn har ingen tilknytning til landbruget, men til Økologisk Høstmarked oplever børnene økologisk landbrug i børnehøjde. På nogle gårde har de eksempelvis prøvet at male korn eller valse havregryn, hive økologiske grøntsager op af jorden eller se øko-køerne blive malket, siger hun.
Tre ud af fire danskere mener da også – ifølge en ny undersøgelse – at det er vigtigt eller meget vigtigt at børn ved, hvor maden kommer fra.
Økologi trækker
Siden de økologiske høstmarkeder fandt sted første gang i 1993 har over en million danskere været på gårdbesøg.
- Det lykkes kun fordi, værterne er meget engagerede og rigtig gode til at skabe et stemningsfuldt og autentisk arrangement. Det skal de have en stor tak for, siger Birgitte Nygaard.
De Økologiske Høstmarkeder indledte den økologiske uge 36, der er en hyldest til økologien. Læs mere om den økologiske uge her.