I fire dage fra den 19.-22. september sætter Feast fokus på lokale råvarer som spisesvampe, hasselnødder, grønne bønner, økologisk kylling og friskfangede krabber.
Festivalen åbner torsdag aften med en sandwichsmagning, hvor en række stjernekokke fortolker sandwichklassikere som den amerikanske po' boy og den vietnamesiske banh mi. En af sidste års mest populære arrangementer, High Comfort, vender tilbage i år. Her får traditionelle amerikanske retter en luksus-overhaling – for eksempel bliver mac'n'cheese serveret med friskrevede trøfler fra Oregons undergrund. Derudover kan man gå om bord i et hav af madlavningsdemonstrationer, foredrag og smagsprøver på lokal mad, øl og vin.
Den hippe storby Portland er blevet kaldt "USA's nye madparadis" af Time Magazine, og byen bugner af kulinariske oplevelser, som spænder fra gadekøkkener til gourmetrestauranter. Byens madmiljø er kendetegnet af et stærkt fokus på økologiske og lokalt producerede råvarer. Oregons klima er desuden perfekt til dyrkning af humle – en af årsagerne til, at Portland har flere bryggerier per indbygger end nogen anden by i verden.
Vinoplevelser i Willamette Valley
En kort køretur sydvest for Portland ligger Willamette Valley, et af Oregons mest kendte vinområder. Langs de godt 150 kilometer fra Newberg i nord til Eugene i syd ligger ikke færre end 225 vingårde, der især producerer vine på pinot noir druen, som stortrives i områdets vulkanske jord.
En dagsudflugt fra Portland kunne starte i den charmerende lille by Newberg, hvor adskillige lokale producenter har smagelokaler, for eksempel Anam Cara Cellars. Herfra kan man køre sydpå ad Highway 99 West mod den endnu mindre by Dundee, som er hjemsted for mange økologiske og biodynamiske vingårde, som Winderlea Vineyard and Winery og Argyle Winery. I McMinnville, lidt længere mod syd, bør man kigge forbi byens gamle elværk, som nu huser Panther Creek Cellars, hvor man kan smage på den lokale pinot noir, melon og pinot gris. Dagen kan for eksempel slutte med en udsøgt middag på Thistle, hvor kokken sammensætter dagens menu ud fra hvad de lokale bønder kan levere.
Hvis du tror vinbønder er et folkefærd, der kun trives i markerne, må du tro om igen. Vin kan også laves i byen, og der produceres masser af lækre vine inden for Portlands bygrænse. Urban vinproduktion er en voksende trend i Portland, som ellers mest er kendt som en by for øl-entusiaster. Ifølge organisationen PDX Urban Wineries er der nu 9 aktive vinproducenter i Portland. Druerne hentes ind fra hele det nordvestlige USA, men forarbejdes i gamle fabrikker, baglokaler og andre utraditionelle steder. PDX Urban Wineries afholder vinsmagning i Portland den 9. juni, hvor man kan prøvesmage bybøndernes høst og købe sine favoritter med hjem. Se mere her.
Bjergbyen Brend
Den lille bjergby Bend i det centrale Oregon har 82.000 indbyggere og 10 bryggerier, og har dermed i den grad gjort sig fortjent til tilnavnet Beer Town USA. Byens turistråd har sammensat ruten Bend Ale Trail, som leder ølhunde forbi alle 10 bryggerier. Turen går blandt andet forbi Ale Apothecary, som specialiserer sig i øl lagret på egetræstønder og tappet på champagneflasker.
Turistkontoret i Bend udleverer et kort og et pas, som skal stemples ved hvert stop på ruten. Når man at få stempler fra alle 10 bryggerier på én dag, er der et sammenfoldeligt ølkrus i præmie. Det kan naturligvis ikke anbefales at køre rundt til de forskellige bryggerier i bil. Heldigvis ligger de fleste bryggerier inden for gåafstand, og ellers er der flere firmaer, der arrangerer busture på ølruten.
Smørrebrød og svenske köttbullar i Portland
Får du hjemve i Portland, kan du finde trøst på den hyggelige og særdeles populære skandinaviske restaurant Broder, som blandt andet har svenske köttbullar, hamburger a la lindström, og smøddebrød med rejer og sild på menuen. Til morgenmad serverer ejeren Peter Bro, som i øvrigt har svenske rødder, blandt andet æbleskiver og pytt i panna.