De tre eventyrere, som vælger at bruge hele deres sommerferie i en lille Suzuki for at køre omkring 17.000 kilometer på syv uger, har gennem det seneste halvandet år forberedt sig på enhver tænkelig måde.
I dag drager de så af sted til London for at deltage i det årlige Mongol Rally. Et løb, som tæller 400 hold fra hele verden, og som strækker sig mere end en tredjedel rundt om jorden.
Der hverken præmie for komme først eller gennemføre, det eneste deltagerne får, er de oplevelser, der følger med, når man kører gennem 17 lande. Løbet er tit beskrevet som et af verdens hårdeste løb på grund af den lange distance og de umenneskelig forhold, der køres under.
Mudderveje
Great Explorers Denmark, som de har døbt deres projekt, kommer blandt andet til at køre gennem ørken, over bjergkæder, og på veje så dårlige, at grusveje er den rene luksus ved siden af. Hvis man tror, de har investeret i en firehjulstrækker af den sejeste slags, så tro om. Hele turen gennemføres i en bil med max 1,0 liter motor.
Ruten, som Great Explorers Denmark har valgt, kaldes den sydlige rute, som fra London går ned gennem Europa, gennem Rumænien og Bulgarien og sydover mod Tyrkiet og Iran. Herefter kommer de gennem de tidligere sovjetstater Turkmenistan, Usbekistan og Kasakhstan for så at køre op til Rusland og ind i Mongoliet. Her venter verdens måske mest uvejsomme terræn på de tre gutter.
- Jeg tror, vi finder sider af os selv, vi ikke vidste, vi havde. Vi bliver nemlig alle helt sikkert presset og testet til det yderste. Men sådan begynder alle gode historier, siger en af de tre eventyrere, Rasmus Enevoldsen, der ser frem til en tur for livet.
Strabadserne begyndte allerede hjemme ved skrivebordet – indtil for fire dage siden var det sidste visum nemlig ikke på plads.
- Det er det nu, men vi troede, vi var i god tid. Vi har siddet mange gange til langt ud på natten for at få alle detaljer på plads. Men nogle ting kan man bare ikke forberede sig på. Men nu er vi så klar, siger Rasmus Enevoldsen.
Ej blot for sjov
Mongol Rally er ikke bare en "ferie", der skal give egne, personlige oplevelser. Løbets overskud går til Cool Earth, som arbejder på bevarelse af regnskove, og samtidig har Great Explorers Denmark valgt at støtte Ungdommens Røde Kors.
- Deres arbejde med at give udsatte børn og unge herhjemme en mulighed for at få nogen fantastiske oplevelser og muligheden for at komme i gang igen efter at have fået en skæv start på deres liv, er noget vi gerne vil støtte, siger Rasmus Enevoldsen.
I forbindelse med løbet har virksomheder doneret penge til velgørenhed mod at få reklameplads på bilen, og samtidig har privatpersoner haft mulighed for at tilmelde sig eventyrernes "K-øre-meter", hvor man kan donere en øre til velgørenhed for hver kilometer de kører.
Der opdateres løbende hjem til Danmark via deres hjemmeside www.vejentilmongoliet.dk. Fritidsmagasinet vil ligeledes nøje følge de moderne vikingers tur gennem "ukendt" land.