I julen 1918 var København nemlig plastret til med filmplakater for Chaplin-filmen The Count, der havde dansk premiere lillejuleaften i World Cinema i Cirkusbygningen. Den berømte danske plakattegner Sven Brasch fik til opgave at tegne plakaten til filmen, der på dansk kom til at hedde Chaplin som Greve, og det blev et eminent portræt af Chaplins vagabondfigur.
Brasch har med sin enkle og virkningfulde streg indfanget Chaplin i en nonchalant og tænksom positur med hænderne hvilende på sin karakteristiske bambusstok, hovedet på sned og det venstre øje lukket, mens et tungt sovekammerøjenlåg er gledet halvt ned for det højre.
Chaplin elskede at lege med kontraster; for store bukser og for lille jakke, den fattige vagabond mod den rige greve, og på samme måde er plakaten med sin enkle og dragende streg i sort-hvid med røde indslag som blikfang et passende udtryk for både filmen og Chaplin som kunstner.
Sven Braschs Chaplin-plakat blev også bemærket ude i verden: En originaludgave af plakaten fra 1918 har fundet vej til National Portrait Gallery i Washington D.C. netop på grund af den fremragende portrættering af Charlie Chaplin på et tidspunkt i hans karriere, hvor den berømte vagabondfigur med sit godmodige og sentimentale sindelag endnu ikke var helt finpudset og rendyrket.
De originale eksemplarer af plakaten er ikke til at opdrive, men Dansk Plakatkunst har fået lov til at genoptrykke den, så alle kan få glæde af 100-års jubilaren i deres stuer. Den præcise enkelthed i stregen udvisker de 100 år, der er gået, siden Sven Brasch tegnede plakaten, der dengang kun var tiltænkt et kort liv på plakatsøjler og plankeværker som reklame for filmen "The Count".