Efter renoveringen i 2002 med indretning af konferencefaciliteter er kroen et af byens holdepunkter, hvor der er fokus på hygge og gourmetmad af højeste karat.
Personalet ledes af kroejer Rasmus Vemmelund, der tilbyder alt fra en let anretning i cafeen, en kop kaffe eller en oplevelse i restauranten.
Hyggelig kro i landsbyen
Du kan også booke en fest eller et møde og kroen har desuden syv nyrenoverede værelser, hvor man kan overnatte efter en aften med god mad.
I a la carte-restauranten kan man forkæle sine smagsløg. Menukortet tilbyder eksempelvis en ni-retters menu med de bedste lokale råvarer og skønne vine.
- Der er i udstrakt grad tale om de lokale, danske råvarer, og vi indkøber langt de fleste selv, så vi kender leverandøren og historien bag, fortæller krovært Rasmus Vemmelund.
Kulinarisk topklasse
Vi afprøvede den ni-retters menu, og vi blev ikke skuffede, det var simpelthen klasse - tilberedningen, udseende og smagen var udsøgt.
Her er en lille oversigt over, hvad de fire kokke i køkkenet med kreativitet og nytænkning havde fremtryllet, samtidig med at respekten for de gode råvarer var intakt.
Vi begyndte med et glas champagne efterfulgt af østers. Herefter hummer med syrlig salat og persille, kogt torsk og æbleflæsk, fulgt op af honningbagt gråand med grønkål og nødder.
Svinekød fra lokal landmand
Så kom confiteret gris med kornotto og tyttebær. Desserten var fritterede svesker med mandler og marcipan. Middagen blev afsluttet med honninggløgg og lidt sødt chokolade.
Til at drikke til de enkelte retter havde kokken specielt udvalgt forskellige økologiske vine fra mindre kendte vingårde både fra Europa og oversøiske destinationer. Vinene supplerede de mange retter på en smuk måde, hvor smagsløgene virkelig fik lov til at rulle sig ud og glædes.
De fire kokke i køkkenet indgår i et team af kokke, som arbejder inden for organisationen "Madværket", som i øvrigt Rasmus Vemmelund er formand for.
Madværket - et kulinarisk projekt
Madværket var et toårigt projekt, og ideen var at lave en slags paraplyorganisation for 80 mikroproducenter af fødevarer og skabe et netværk, der kunne være med til at fremme samarbejde på tværs af fødevare-værdikæden i Trekantområdet.
Samtidig skulle det være med til at skabe vækst hos de deltagende producenter og generer nye fødevarerelaterede virksomheder samt nye arbejdspladser i Trekantområdet.
Når god mad bliver lidenskab
Madværkets 45 medlemmer indgår i dag som en del af en fødevareplatform med mere end 800 medlemsvirksomheder.
Desuden har en lang række kokke – ildsjæle - meldt sig på banen og tager rundt i hele Jylland.
- Madværket fremtryller skønne gourmetretter på kroer og restauranter efter aftale med ejerne til glæde for befolkningen, som mere og mere påskønne veltillavet og velsmagende sund mad med lokale danske råvarer, siger Rasmus Vemmelund.