Det er derfor relativt let at tage en sejltur over sundet uden at have bilen med.
Vi begav os af sted og glædede os til besøget i restauranten, der ligger på Stortorget i den næsten 100 år gamle klassiske bygning, der huser det store hotel. Hyggeligt indrettet med inspiration fra restaurantmiljøer på Manhattan i New York.
Tre gode retter på menuen
Vi bestilte en menu med tre retter, og vi blev ikke skuffede. Mens vi ventede på første ret fik, vi et hjemmebagt majsbrød og dertil saltchili smør. Det smagte himmelsk.
Forretten bestod af en salat med vandmelon, advocado, grøn salat, gedeost, små tomater, agurker og små tacos alt sammen blandet i en balsamico dressing.
Til forretten drak vi et glas australsk chardonay vin Hidden Roch Black Label, som med den lidt sød/syrlige citronsmag passede godt til salaten.
Peber mørbrad i top
Hovedretten var en chilly oksemørbrad i en pebersovs, med braiserede tomater og persille. Dertil små tynde pommefritter drysset med ost og dertil en chilly bearnaisesovs.
Oksemørbraden var velhængt og utrolig mør. En pragtfuld smagsoplevelse. Til hovedretten fik vi en flaske fransk rødvin Cardigan Cinsandt grenache/syrah druen fra Cote du Rhone.
Desserten var en hjemmelavet is med kirsebær og chokolade karamel ikke for sød og ikke for sur.
De tre retter var fremragende, smagte skønt og vinene passede perfekt til retterne. Vores tjener Emma Carlsson var smilende, venlig, hjælpsom og meget informativ. Alt i alt en kanon oplevelse.
God og billig mad
Prisen for denne kulinariske oplevelse var under 900 kroner pr person, og det er i hvert fald billigt i forhold til tilsvarende kvalitet på en Københavnsk Michelin restaurant.
Vi kan derfor varmt anbefale en tur til Helsingborg og et besøg på Kitchen & Table. Vi blev placeret ved et relativt højt bord og tilsvarende stole. Et lille hjertesuk: Der burde være en støtte tværpind på stolen, idet vores ben nærmest hang og dinglede.
Restauranten byder også på en to retters menu samt a la carte retter. I baren er der et velassorteret udvalg af drinks, ligesom fadøl fås til 60 svenske kroner.
Bestil bord på restauranten
Restauranten har plads til cirka 100 gæster ad gangen og det er en god idé at bestille bord især i ugens sidste dage.
Kitchen & Table er med i den gastronomiske uge i Skåne særligt målrettet mod danskerne, som løber af stablen fra den 8. til 17. maj.
Her er det muligt at besøge otte restauranter, der er kommet med i Michelins restaurantguide, og nu vil de vise deres kunnen overfor hele befolkningen i Øresundsregionen.