Dette skal du rent faktisk vide om snerydning

Udgivet i Sundhed
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Uanset hvor underligt det måske lyder, så er der rent faktisk regler for hvordan men rydder sne. Det er forståeligt, hvis du ikke er indforstået med reglerne, da det lyder en smule absurd, men fat mod, der er hjælp at hente.

Reglerne er forskellige alt efter hvilken position man er i

Det kan være lidt forskelligt, hvordan myndighederne deler ansvaret op i forhold til, hvordan man skal skaffe sig af med is og sne. Regler om snerydning og saltning varierer alt efter, om du er leder af en grundejerforening, er udlejer eller sidder i en kommunal bestyrelse.

Hvis du er leder af en grundejerforening, er det dit ansvar at sørge for, at den private vej, der ligger i dit nabolag, ryddes for sne, samt bliver saltet grundigt. Når det kommer til fællesområder, fordeles ansvaret automatisk imellem medlemmerne, i en boligforening eller en andelsboligforening – ansvaret fordeles igennem diverse vedtægter.

Når det er kommunen, der sidder med ansvaret, er det kun de offentlige veje, cykelstier, parkeringspladser og fortove, som institutionen er forpligtet til at tage sig af. Reglerne indenfor kommunal snerydning og saltning kan variere fra kommune til kommune.

Hvis det ikke bliver gjort ordentligt…

Så kan det i værste fald resultere i en stor bøde fra kommunen, hvis du har ansvaret for en privat vej. I visse tilfældet kan kommunen selv komme til at tage affære, i forhold til at få ryddet sneen, samt få saltet, og så derefter sender de regningen til dig, da du er skyldneren.

Hvis du ikke vil have, at det bliver dig, så anbefales det, at du både tilkalder en professionel snerydder samt, at du holder øje med vejrudsigten, så du kan være på forkant. Vejrudsigten er ikke altid 100% spot on, men det er et meget godt værktøj, man kan bruge til at forudsige meget heftigt vejr med.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.