Keder du dig under corona? Så lær at spille et musikinstrument

Udgivet i Musik
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Sponsoreret indhold

Det er over otte måneder siden, Mette Frederiksen for første gang gik på talerstolen med corona-restriktioner. På daværende tidspunkt anede man ikke, hvor længe situationen skulle stå på. Der er vidst ikke så meget tvivl længere, corona kommer til at påvirke vores liv en god rum tid endnu. Dette betyder også, at vi ikke kan være så sociale, som vi plejer at være, og de fleste af os spenderer noget mere tid i vores hjem.

Derfor ser vi også flere og flere danskere, som begynder at dyrke nye hobbyer, som egner sig godt til hjemmet. Denne tendens ses bestemt også inden for musikkens verden, hvor rigtig mange i disse dage ønsker guitarundervisning, klaverundervisning og undervisning i musikproduktion.

 

Online-undervisning stormer frem

Når vi bliver anbefalet at mødes med færre mennesker, så satte det naturligvis også en dæmper for musikundervisning, men heldigvis omstilte underviserne sig hurtigt til at tilbyde online-lektioner, så de mange nyudklækkede musikelever ikke skulle overlades helt til dem selv.

Det faktum, at danskere generelt er blevet mere trænede i videomøder gennem værktøjer som Zoom, GoToMeeting, Microsoft Teams og Google Meet, har gjort, at folk har taget væsentlig bedre imod idéen omkring at blive undervist online i musik.

 

Sådan kommer du i gang med musikken under corona

Hvis du sidder og drømmer om at kunne spille et instrument, så får du her et par gode råd til, hvordan du kan komme godt i gang hjemmefra - og dermed på en måde der er nem, online og (ikke mindst) corona-venlig.

 

1) Køb instrumentet

Umiddelbart et ret åbenlyst råd, men dette er blot for at slå fast med syvtommersøm, at du er nødt til at have dit eget instrument derhjemme. Har du et klaver stående dine forældre, så er det ikke nok - for det skal være i dit eget hjem, så du kan øve filligt hver dag.

 

2) Find et begynderkursus på Udemy

Man kan ofte finde et rimelig billigt begynderkursus i sit instrument på Udemy, og det kan være en rigtig god måde at få “the basics” ind under huden.

 

3) Læs lidt musikteori

Du behøves ikke være en ekspert i teori, før du kan lave fed musik, men det er meget godt at forstå det grundlæggende - fordi en grundlæggende musikforståelse vil gøre det lettere for dig at forstå, hvordan forskellige numre/stykker er bygget op. Her findes der musikipedia.dk, som er et kæmpe kartotek med musikteori på dansk.

4) Find gode videoer på YouTube

Der findes mange kanaler (både danske og engelske), hvor man kan lære alt fra at spille guitar til at producerer musik på computeren. Find eventuelt et par kanaler, som kan lære dig endnu mere og give nogle gode konkrete guides til, hvordna man spiller forskellige numre/stykker.

 

5) Find en online-underviser

Når du er kommet et stykke med de fire første råd, så vil du formentlig møde en periode, hvor du får brug for sparring. Det kan være, der er nogle ting, som du ikke helt kan få til at spille, som de skal, og her vil en musikunderviser kunne pege på, hvor du har behov for at arbejde mest med dine færdigheder.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.