Både margarine, smør og planteolier indeholder fedtstoffer. De er bygget op af tre typer fedtsyrer, de mættede, de enkeltumættede og de flerumættede fedtsyrer.
Undersøgelser har vist, at enkeltumættet og flerumættede fedtsyrer gennem kosten er sundere end de mættede fedtsyrer.
Rapskimolie
De enkeltumættede fedtsyrer kan ændre blodets fedtpartikler i en positiv retning, så risikoen for hjertekarsygdomme mindskes. Også blandt planteolierne er der forskel på den sundhedsmæssige kvalitet.
For eksempel indeholder rapskimolie mange flerumættede fedtsyrer. Derudover har specielt rapskimolie et højt indhold af alfa-linolensyre også kaldet omega-3, som menes at have nogle specielt gavnlige virkninger på vores helbred.
Speciel rapssort
Et af de produkter, som Nordliefood sælger er en rapskimolie der er presset af en speciel rapssort med et højere indhold af oliesyrer, som betyder, at olien er mere varmestabil, hvilket reducerer stegesprøjt.
Rapskimolien indeholder ikke laktose, og derfor kan mælkeallergikere tåle olien, der kan bruge både til stegning og i bagværk, hvor rapskimolien med smørsmag kan erstatte smeltet fedtstof i bageopskrifter for eksmepel brød, rørekager, pandekager, æbleskiver og vafler. Desuden er rapskimolien velegnet til stegning af alle slags kød, fisk og grøntsager.