Metropolen er nok mest kendt for Harvard University, et at de mest ansete universiteter i hele verden. Universitetet blev grundlagt den 8. september 1636. 75 nobelprismodtagere har studeret på universitet, der har verdens 3. største bogsamling. Men Boston nøjes ikke med ét universitet, der er 52 uddannelsesinstitutioner i storbyen inklusiv mere end 25 universiteter og en lang række højere læreanstalter.
De mange uddannelsessteder præger bybilledet, hvor man ser mange unge mennesker i det daglige. Det betyder også, at sporten udgør en stor del af livet i byen med amerikansk fodbold, baseball, basketball og ishockey som de førende sportsgrene. Verdens ældste maratonløb afvikles hvert år i april i byen. Boston hører til en af de mest udviklede byer i verden og var blandt andet den første by med en offentlig skole i 1635 og den første by med en undergrundsbane – et metrosystem – i 1897. Boston er stadig stolt af præsidenten, og du kan høre og se alt om hans liv på John. F. Kennedy Presidential Museum & Library.
LÆS OGSÅ: USA er forsat et meget populært rejseland
The Freedom Trail
Bybilledet er i dag præget af skyskrabere men er også en grøn by med mange parker, pladser, træer, blomster, søer, kunst, gangstier og moderne arkitektur. I Riverside Park ved Charles River, der løber 129 km gennem byen, kan du leje cykler, sejle på floden eller gå på opdagelse til fods. I en af byens store parker ligger det enestående Museum of Science og Bostons historie kan du opleve ved at gå en tur ad "The Freedom Trail", hvor du får indsigt i 16 historiske seværdigheder, der dækker vigtige dele af USA's fortid. En anden seværdighed, som er et besøg værd, er Beacon Street, hvor du i nr. 84 kan kikke ind i den berømte tv-bar, som var kulisse i Tv-serien Sams Bar.
Byen Boston blev grundlagt i 1629, da den engelske konge gav kolonisterne lov til at anlægge en handelsstation ved Charles-flodens udløb i Atlanterhavet. Byen er faktisk USA's ældste af de større byer i dag. Derefter begyndte nybyggerne (eller kolonisterne) at strømme til området, hvor de mødte den indfødte indianske befolkning. Nybyggernes ekspansion førte de kommende næsten 100 år til talrige konflikter og væbnede sammenstød mellem dem og de indfødte. Senere kom franskmændene hertil og de sloges også med de engelske nybyggere, inden franskmændene blev smidt ud af New England 1770erne.
Forskning og uddannelse
Fra slutningen af 1700 tallet og de næste 200 år var det i staterne i New England, at den industrielle revolution i USA for alvor slog igennem i takt med væksten af bomuldsspinderier på hele østkysten.
Men den Store Depression i USA i 1930'erne ramtes regionen hårdt med høj arbejdsløshed, og efter 2. verdenskrig var økonomien totalt forandret. Tekstilfabrikkerne gik en efter en konkurs i perioden fra 1920'erne til 1970'erne. Det førte til, at regionen begyndte at satse på andre industrier, og i slutningen af 1900-tallet og begyndelsen af det nye årtusinde blomstrede regionen igen som følge af, at der blev satset på en højteknologisk udvikling med etablering af mange software- og hardwarefirmaer. I forbindelse med disse virksomheder voksede en lang række uddannelsesinstitutioner frem parallelt med forskningsvirksomheder, således at regionen i dag er førende i USA inden for uddannelse, medicin, medicinsk forskning, højteknologi, finansiering og turisme.