Når man kører bil i de større danske byer, kommer det også med en større risiko for småskader. Det gælder både mens man kører bilen, men også når den er parkeret og man ikke er i nærheden.
Dog er der en række tips og tricks du kan bruge for at mindske risikoen, og til sidst i denne guide vil vi også komme ind på hvordan du kan rette op på et par af de mest typiske skader. God læselyst!
Sikker kørsel i byen
Det første tip vi har til vores læsere, handler om at køre sikkert i byen når der er godt med trafik rundt omkring. Her må hastigheden først og fremmest nævnes, da en lavere fart på bilen gør det nemmere at bremse, og man samtidig opnår mindre skader hvis man er involveret i et sammenstød.
Når det gælder de ældre stræder der er smalle, bør man selvfølgelig kende reglerne for vigepligt og de mest gængse vejskilte, men her er det især opmærksomheden man bør have styr på. Der kan hurtigt komme børn, cykler eller andre bilister ud på vejen, så det gælder om at holde øjnene åbne så man kan reagere hurtigst muligt.
Når det gælder parkering i byområder, er man ofte nødsaget til at parkere på den ledige plads der nu engang er til rådighed. Her gælder det om at se sig godt for, og ikke regne med at modkørende eller bilister bag dig giver dig den nødvendige plads. Hvis du har mulighed for det, anbefaler vi at parkere i den ende af en parkeringsplads der ligger længst væk fra indgangen, eller offentlig vej, da der her typisk vil være mindst trafik.
Forstå din bil
Ved at sætte dig ind i hvilke dele på din bil er mest sårbare, kan du minimere risikoen for at de tager skade ved at have det med i tankerne når du kører og parkerer. For eksempel er kofangeren et af de mest udsatte elementer på biler, især hvad angår parkering eller sammenstød.
Nogle kofangere er udelukkende designet til at beskytte de mere dyrebare dele, men andre kofangere har også andre funktioner. BMW F30 M3 kofangeren har ikke kun en beskyttende funktion for eksempel, da den også har huller til parkeringssensor og anden teknologi, hvilket gør den multifunktionel, og dyrere at reparere.
Sidespejle, fælge og dæk er også udsatte områder, der på samme måde kan være dyre og irriterende at skulle reparere. Hold derfor altid godt afstand til medkørende, og prøv at finde en parkeringsplads der har plads nok hvis du parallelparkerer.
Dørene på en bil er også udsatte områder. Det gælder især parkerede biler. Hvor mange af os har ikke oplevet at komme tilbage til vores bil efter at have været væk, for at opdage en ny bule eller ridse der er kommet fordi bilen der holdt ved siden af bankede deres dør ind i vores?
Yderligere information
Man kan ikke kontrollere hvad andre folk gør, men der findes eksempelvis små beskyttende elementer man kan sætte på kanten af døren eller ydersiden af døren der kan reducere skaden, hvilket kan være en god idé hvis man ofte parkerer i byen eller andre tæt trafikerede områder.
Hvis uheldet har været ude, kan man i mange tilfælde udbedre skaden forholdsvis let og billigt. For eksempel kan denne guide hjælpe dig til at fjerne både overfladiske og dybere ridser fra din bil: Sådan fjerner du ridser på en bil - autodoc.dk.