Bolig

Hvem hjalp med sofa, seng og flyttekasser, sidst du flyttede? Hvis du er, som danskere er flest, var det givetvis venner eller familie. Op mod 100.000 danskere skifter adresse i august. Men hvad med forsikringen, når man ikke hyrer et professionelt firma? Det siger forsikringsselskabet If noget om her. 

Skadedyr og skadedyrsbekæmpelse

Mandag, 29 juli 2019 00:00

Enhver husejer eller sommerhusejers værste mareridt er at opdage skadedyr på ens grund, eller endnu værre, inde i huset. 

Som udgangspunkt har en husejer ikke pligt til at bekæmpe skadedyr, med mindre det drejer sig om rotter. Rotter skal anmeldes til kommunen, der derefter tager sig af bekæmpelsen af dem eventuelt via en professionel skadedyrsbekæmper som Anticimex. Du skal dog sikre at de har adgang til din ejendom.

Men skadedyr begrænser sig ikke kun til rotter, det kan også være mus, mosegrise, ræve, dræbersnegle, myrer eller hvepse.

Som husejer er der mange tiltag du selv kan gøre i forhold til bekæmpelse og begrænse mængden af skadedyr. Det er vigtigt at huske at skadedyr, trods ordet også har deres rolle i økosystemet og ikke skal fjernes blot mindskes. 

Brug af gift til bekæmpelse af skadedyr

Det er kun tilladt som husejer at bruge gift, der kan købes i detailhandlen og ved brug af gift, er det vigtigt, at du læser vejledningen nøje for at sikre dig at du bruger giften korrekt. Ved forkert brug risikere du ikke blot, at skadedyrene ikke dør, men at andre mere fredelige dyr dør i stedet. Et kendt eksempel er gift mod dræbersnegle. Mange husejere har smidt den forkerte gift ud for at komme dem til livs, men som en utilsigtet bivirkning, har de dræbt pindsvinene, der lever af at spise snegle. 

Forebyggelse af skadedyr

Der er mange ting man som husejer kan gøre, for at forebygge at få uvedkommende besøg. En af dem er at sikre, at der ikke er madrester i og omkring huset som tiltrækker f.eks. rotter, mus og myrer. Så gå ud med skraldet regelmæssigt og opbevar din mad i glas eller plastiskbeholdere, det holder duften inde og skadedyrene ude. 

Sikr dig at der ikke er grene, der raver ind over huset, da rotter kan klatre i træer og gennemgå hele huset for sprækker. Der skal kun 1,5 cm til for at en rotte kan komme ind.

Undgå byggerod og kompostbunker, der indeholder madrester og store fugtige blade. Det er et sandt eldorado for dræbersnegle og rotter. Fugtige områder, og dræbersnegle går hånd i hånd.

Sæt spær og filtre op og sikre de sidder fast. Det samme gælder afløb. Det kan desværre være en bekostelig affære, men kan vise sig nødvendigt.

Drop med at fodre havens fugle, især med menneskemad der smides på jorden. Vil du forsat fodre fugle, så hold dig til kugler der kan sidde i grene. Men sikr dig at de hænger i de tyndeste grene, som er for små til at eks. rotter kan gå på dem. Sikr dig også at kuglerne ikke er omkranset af plastik, der kan ende i fuglenes maver og slå dem ihjel.

Gode tips til det nye sommerhus

Mandag, 17 juni 2019 00:00

I dag vælger mange danskere at bygge deres helt eget sommerhus, så de kan få det præcis, som de vil. Måske du er en af de mange, der udlever drømmen, og det betyder også mange beslutninger og overvejelser i forbindelse med byggeprocessen. 

 

Vi vil gerne gøre det hele lidt nemmere for dig, og derfor kommer vi med nogle gode tips til, hvordan du får bygget det helt rigtige sommerhus. Det skal både matche dine ønsker, sikre dig nogle lave regninger og overholde dit budget. 

Prioritering fra start

Inden du går i gang med den store planlægning, så er det en god idé at lave en prioritering i forhold til dine ønsker. Langt de fleste har et budget, de gerne vil holde sig indenfor, og hvis du også har det, så kan denne prioritering vise sig at være god i sidste ende. 

 

For når alle ønsker og behov bliver lagt sammen, så kan det vise sig at være en dyrere fornøjelse, end hvad du havde regnet med. Med en prioriteringsliste kan du nemmere beslutte dig for, på hvilke parametre du vil gå på kompromis, og hvilke der er vigtige for dig. 

 

Opvarmning i dit sommerhus

Når det kommer til opvarmningsmuligheder, så har du flere forskellige ting, du bør overveje. Mange vælger et fyr, så de nemt kan tænde op og så finder du i dag en række modeller, der passer godt på miljøet og din økonomi. Med en pillefyr kan du nemt og billigt få varme i hele sommerhuset, og du kan bruge træpiller i fyret. Det betyder også, at du kan bare over 50 % på din varmeregning sammenlignet med olie og naturgas. 

 

Når du skal vælge din opvarmningsmetode, så kan det altså være værd at overveje et pillefyr. Det er også nemt at rengøre, og så kan det oftest placeres meget diskret i dit sommerhus. 

Størrelse og pladsoptimering

Mange drømmer om et stort sommerhus med plads til mange gæster, men hvis du samtidig drømmer om den autentiske stemning, så går disse to ting sjældent hånd i hånd. Derfor skal du gøre op med dig selv, om du vil bygge et mindre sommerhus, men som er pladsoptimeret til sit yderste. Mange vælger at installere køjesenge, som du også kan lave i dobbelt bredde, i sommerhuset og samtidig lave nogle smarte løsninger under senge og i opholdsrummet.

 

Med pladsoptimering kan du nemt få plads til alle de gæster, du gerne vil, men uden at gå på kompromis med hyggen. Du kan få en hjælpende hånd fra nogle professionelle inden for området, så du kan finde de bedste løsninger til dit sommerhus. Det vil også vise sig at være en billigere løsning i sidste ende.

Sjove forårsaktiviteter i Danmark

Torsdag, 16 maj 2019 00:00

Foråret er over os og inden længe også sommeren. På denne tid af året, hvor temperaturerne bliver højere og vejret generelt bedre, er der mulighed for andre aktiviteter end dem, vi typisk underholder os med om efteråret og vinteren. Det handler om at gøre brug af de muligheder, som årstiden tillader. Herunder kan du læse om tre sjove og hyggelige aktiviteter, som du kan beskæftige dig med i forårsmånederne.

Mos i plænen og ænder i søen

Onsdag, 08 maj 2019 00:00

Tekst og fotos: Journalist Aage Krogsdam

 

På det seneste har der været flere dage med rigtigt udendørs- og havevejr. Og indimellem gæstebesøg har jeg været i haven og fået ordnet mange ting. Læs med her.

Indretning er vigtigt for ethvert hjem. Uanset om man er til moderne indretning, et retro udseende, eller om man er til et minimalistisk udtryk, så er det vigtigt, at man personliggør det.

Prikken over I'et

Fredag, 15 marts 2019 00:00

Boligindretning er ikke blot at tænke i store enheder som for eksempel en sofa eller et spisebord. Det er også alt det udenom, som er med til at danne den store helhed. Derfor er det vigtigt ikke at undervurdere, hvad et ekstra maleri eller et vægur på væggen kan gøre. Det er faktisk ofte det på væggen, som folk først får øje på og registrerer. Her er der også mulighed for at give den gas med personlighed og få skabt et hjem, som du har lyst til at være i.

Tiden står stille

Men klokken tikker. Selvom vi alle prøver ikke at lade os styre af tiden, er det alligevel den, der styrer vores hverdag. Derfor er malerier næsten uundværligt at have til at hænge på væggen. Et vægur har en praktisk funktion i at vise tiden, men samtidig er der også noget hyggeligt over at have et vægur hængende. Det kan både hænge alene eller i kombination sammen med andet dekorativt boliginteriør.

Et vægur kan fås i alle prislejer og udformninger. Hvis du gerne vil investere lidt ekstra i din boligindretning, kan et klassisk designvægur være en god investering. Georg Jensen har blandt andet designet et klassisk vægur, som hænger i mange danske hjem, men som også bliver ved med at være interessant på grund af dets elegance og historie. De klassiske vægure holder mange gange også deres pris, så hvis du skulle sælge det på et tidspunkt, vil du stadig kunne få mange af dine penge tilbage igen. Der er sågar nogle vægure, som stiger i værdi, når de når op og har en vis alder.

De små detaljer skaber et hjem

Vægure kan hænge mange forskellige steder i dit hjem. Alt efter, hvor det skal hænge, kan du sammensætte det med meget andet boliginteriør. Et maleri og et vægur kan for eksempel fint hænge ved siden af hinanden. Specielt, hvis du har valgt et meget klassisk vægur, kan du fint have et meget farvestrålende maleri til at hænge ved siden af og omvendt.

Væggene er ofte det sværeste at få fyldt ud i dit hjem, og derfor har vi også ofte mange tomme, hvide vægge i vores hjem. Ofte glemmer vi de muligheder, der er til at hænge på væggene. Det er ikke blot vægure og maleri, men der er også plakater, hylder og brugskunst. Foren dem på kryds og tværs, så de tilsammen bliver til en dekorativ væg. Alt det kan være den lille detalje, som gør dit hjem mere harmonisk.

I februar blev månedens varmerekord på 15,8 grader tangeret, og ifølge DMI var middeltemperaturen hele 4,2 grader over klimanormalen. Forårets tyvstart mærkes tydeligt i de danske haver, hvor gøremål, vi plejer at vente med til april, allerede kan ordnes nu i marts.

Sælg boligen på Østerbro

Mandag, 11 marts 2019 00:00

Der er mange og dyre boliger til salg hos ejendomsmæglerne på Østerbro i København. Et kig på boligsiden afslører ca. 360 boliger til salg på Østerbro. Ca. 40% af disse boliger er til kontantpriser over 5 mill kr. Som boligsælger vil det altid være vigtigt at vælge den rette ejendomsmægler, uanset hvor dyr en bolig man stå roverfor at skulle sælge. Men jo dyrere bolig, jo mere betyder ejendomsmæglerens arbejde i kroner og ører.

Der er mange ting, som du bør vurdere, hvis du er i gang med at undersøge mulighederne om et forbrugslån. I denne artikel kan du læse om priser på forbrugslån, som tre andre faktorer, du bør have med i dine overvejelser.