Coles Chop House i Californien

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Californien er vidunderlig og det gode klima frembringer fantastiske vine. Californien er vidunderlig og det gode klima frembringer fantastiske vine. Foto: Aage Krogsdam.

GOURMET I CALIFORNIEN: Coles Chop House gourmet restaurant er et besøg værd, den ligger midt i Napa By i Napa Valley cirka en times kørsel nord for San Francisco.

Mad og vin hører sammen i Napa Valley i Californien. Samarbejdet mellem dalens omkring 400 vingårde og næsten 90 restauranter bærer præg af et velorganiseret samarbejde, hvor den kulinariske nydelse skal være i top.

Blandt de mange restauranter er der flere i topklasse og over ti er med i Michelins bog over fremragende restauranter.

Talentfuld kok

I 1985 kom en ung mand ved navn Greg Cole til Napa Valley. Han var uddannet kok og fik de følgende år forskellige job på flere restauranter i dalen, samtidig med han gik i lære som vinbonde. I begyndelsen af 1990-erne købte han en af de førende restauranter i Napa By, Celadon. Her kunne han rigtigt udfolde sit talent for lave god mad kædet sammen med hans viden om vin.

I 1998 fik han en pris som en af USA's 24 bedste unge kokke. Hans ambitioner var ikke nået med ejerskab af restauranten Celadon, og i 2000 åbnede han endnu en restaurant i Nappa by, nemlig Coles Chop House.

Angus oksebøffer

Denne restaurant fokuserer næsten udelukkende på amerikansk oksekød. Coles Chop House er et klassisk amerikansk steakhouse, og kronjuvelen på menukortet er nok en kæmpe Porterhouse steak til cirka 80 dollars.

mad-bord-vinAlt oksekød, der serveres i restauranten, er kød fra 21 dages modnet og tørret oksekød fra kødkvæg i midtvesten, blandt andet Angus kvæg.

Jeg spiste i Coles Chop House og fik to retter. Som forret fik jeg en caesar salat med hvidløg. Derefter bestilte jeg en stor Angus filet mignon bøf og bad om at få den stegt medium. Den blev serveret med brun sauce. Som tilbehør fik jeg en bagekartoffel, (med cream fraise og smør) samt ristede champignon.

Kæmpe bagekartoffel

Tro det eller ej, bagekartoffelen var cirka 20 cm lang og cirka 7 cm bred. En kæmpe, og som tjeneren fortalte, disse kartofler bliver dyrket i staten Idaho og er beregnet til servering sammen med oksebøffer. Bøffen var meget velsmagende og mør.

På vintjenerens anbefaling bestilte jeg en halv flaske rødvin Stags Sleap 2007 cabernet sauvignon til en pris af 50 dollars fra en af dalens mange vingårde. Det var en dejlig rund og lidt kraftig vin med en buquet af solbær, kaffe og chokolade. Den passede fint til den dejlige bøf. Er du i Californien så tag en tur til Napa valley og besøg restauranten, det vil du ikke fortryde.

Senest ændret Torsdag, 19 februar 2015 15:37

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.